Ново на Университета в Бъркли очертава силна връзка между радиацията

...
Ново на Университета в Бъркли очертава силна връзка между радиацията
Коментари Харесай

Изследване откри връзка между използването на мобилен телефон и коварна болест

Ново на Университета в Бъркли обрисува мощна връзка сред радиацията на мобилния телефон и туморите, изключително в мозъка.

Изследователите са разгледали изчерпателно статистическите констатации от 46 разнообразни изследвания по целия свят и са открили, че потреблението на мобилен телефон за повече от 1000 часа - или по към 17 минути дневно - в продължение на 10 години, е нараснало риска от тумори с 60 %.

Изследователите също по този начин показаха открития, които демонстрират, че потреблението на мобилни телефони в продължение на 10 или повече години удвоява риска от мозъчни тумори. 

Джоел Московиц , шеф на Центъра за фамилно и публично здраве към Университета по публично здраве в Бъркли, организира проучването в партньорство с Националния център за битка с рака в Южна Корея и Националния университет в Сеул. Техният разбор направи повсеместен обзор на статистическите констатации от изследвания от 16 страни, в това число Съединени американски щати, Швеция, Обединеното кралство, Япония, Корея и Нова Зеландия. 

„ Използването на мобилни телефони акцентира редица проблеми в региона на публичното здраве и, за жалост, не му се обръща изключително внимание в научната общественост “, сподели Московиц. 

Използването на мобилни телефони от ден на ден се трансформира в част от всекидневието на хората, изключително с появяването на смарт телефоните. Последни данни от изследователския център Pew демонстрират, че 97% от американците в този момент имат някакъв мобилен телефон.

Все повече хора стават подвластни от своите мобилни телефони като неразлъчен метод на връзка. Всъщност от ден на ден хора се отхвърлиха от стационарните си телефони вкъщи, разчитайки на мобилния си телефон като единственото устройство за телефонна връзка. 

Данните от Националния център за здравна статистика на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите откриват, че 61,8% от възрастните са решили да употребяват единствено безжична връзка. 

Констатациите са разнообразни и от време на време са спорни. 
 Никога не яжте тези неща преди да влезете в морето Никога не яжте тези неща преди да влезете в морето
Едно от най-важните правила за лятото е да не влизате във водата най-малко половин час след хранене. Но също по този начин е значимо да знаете какво да...

Много изследвания за здравните опасности от потреблението на мобилни телефони са финансирани или отчасти финансирани от промишлеността за клетъчни телефони, което съгласно критиците може да изкриви резултатите от проучванията. 

„ Московиц акцентира, че тези проучвания са спорни, защото това е мощно сензитивна политическа тематика със обилни стопански последствия за мощна промишленост “, означи университета в Бъркли. 

Позицията, заемана от федералните регулатори, показва неналичието на доказателства, показващи директна връзка.

" Към днешна дата няма поредни или надеждни научни доказателства за здравословни проблеми, породени от излагането на радиочестотна сила, предавана от клетъчните телефони ", съобщи Администрацията по храните и медикаментите (FDA) на уеб страницата си. 

FDA също съобщи, че Федералната комисия по връзките е определила ограничаване на радиочестотната сила, което " остава задоволително за отбрана на публичното здраве ".

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР