Ново изследване на онлайн група за подкрепа на хора, преживели

...
Ново изследване на онлайн група за подкрепа на хора, преживели
Коментари Харесай

Мъжете преживяват раздялата по-силно, отколкото е прието да се смята

Ново проучване на онлайн група за поддръжка на хора, претърпели спиране на връзките, приказва, че мъжете претърпяват раздялата доста по-емоционално, в сравнение с е признато да се чака от представителите на мощния пол.

Международна група психолози под управлението на откривателите от Ланкастърския университет за първи път са провели разбор на проблемите в взаимоотношенията въз основа на огромни данни (big data).

Това проучване почнало като опит да се сформира карта на най-разпространените проблеми във взаимоотношенията, с които се сблъскват хората отвън клиниките и центровете за психически съвещания.
 Не правете тези неща след разлъка! Никога! Не правете тези неща след разлъка! Никога!
Това са нещата, които ви съветваме да не вършиме, откакто се разделите с половинката си. Не обвинявайте себе си Трябва да спрете да...

Изследователите желали да схванат с какви проблеми в връзките най-често се сблъсква необятната общност, а също с какво се разграничават тези проблеми при мъжете и дамите. Използвайки способи за обработка на естествения език, учените анализирали демографските и психическите характерности на повече от 184 000 души, които са писали за своите проблеми в връзките в неизвестен онлайн конгрес.

След това откривателите съумели да дефинират статистически най-разпространените тематики, които се обсъждали, като основат „ карта “ на най-честите проблеми във взаимоотношенията.

Станало ясно, че най-често в връзките хората се тормозят от проблеми с връзката. Освен това всеки пети човек отбелязва компликации в разискването на проблемите, а всеки осми загатва проблеми с доверието в своите връзки.

Получените данни също са откроили непредвидени закономерности, в това число основни полови разлики, в разискването на най-насъщните тематики.
 Съвети: Как да продължим в любовта след разлъка или бракоразвод Съвети: Как да продължим в любовта след разлъка или бракоразвод
Раздялата е всичко, което би трябвало да знаем за пъкъла, сподели Емили Дикинсън, американската поетеса. Отчаянието на зарязан човек е голямо и...

„ Провеждайки това проучване, разбрахме, че това е добра опция да проверим доста известни хрумвания за половите разлики в връзките – отбелязва водещият създател на проучването доктор Райън Бойд от Ланкастърския университет. – Например фактически ли мъжете са по-малко прочувствено въвлечени в връзките, в сравнение с дамите, или мъжете просто се подлагат на стигматизация поради това, че споделят своите усеща? “

Анализът посочил, че най-често хората, разказващи за проблеми в връзките, споменавали прочувствена болежка, провокирана от проблеми, а не самите проблеми. Най-разпространената тематика за разискване била „ душевната болежка “. Хората постоянно употребявали такива думи като „ страдание “, „ раздяла/разрив “, „ рев “ („ рева “) и „ разрушено сърце “.

Въпреки упованията на учените резултатите посочили, че мъжете разискват „ разрушеното сърце “ доста по-често от дамите. Тези данни сочат, че стандартът за по-малка прочувствена въвлеченост на мъжете в връзките може да е погрешен.

Освен това откривателите разкрили, че мъжете по-често от дамите се обръщали за помощ към други хора от мрежата по въпроси, отнасящи се до връзките.
 За да не ви е тежко след РАЗДЯЛА, следвайте тези 5 съвета За да не ви е тежко след РАЗДЯЛА, следвайте тези 5 съвета
Разделите постоянно са сложен и тежък миг от живота. Не е елементарно да се откъснем от предишното, само че би трябвало да позволим на новостите да навля...

Доктор Бойд отбелязва, че „ обичайно дамите по-често намират проблеми в връзките, преглеждат опцията за психотерапия и търсят терапия спрямо мъжете “. Но в случай че се отхвърлят обществените стандарти в връзките на мъжете (нежелание да търсят помощ и да споделят своите проблеми), се оказва, че те са заинтересувани от превъзмогването на компликациите в своите връзки по същия метод, както и дамите.

Учените са на мнение, че по-пълна визия за проблемите в връзките ще помогне да се разбере по-добре по кое време и за какво в връзките сред хората нещата се объркват. Потенциално това може да помогне на двойките да избегнат на-разпространените неуспехи на пътя към триумфа в сантименталните връзки.

Авторите на проучването допускат също, че резултатите им ще оказват помощ да се възстановява търсенето на професионална помощ от мъжете. Работата на учените също набелязва значими бъдещи насоки за спомагателни проучвания. Те за следващ път са показали, че основавайки се извънредно на това, което хората пишат и озвучават в интернет, може да се получи доста подробна информация за техния обществен живот, мисли и усеща.

Изследването на учените е оповестено в изданието Journal of Social and Personal Relationships.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР