Ново холандско правителство, начело с премиера десноцентрист Марк Рюте, положи

...
Ново холандско правителство, начело с премиера десноцентрист Марк Рюте, положи
Коментари Харесай

След 225 дни преговори, Холандия вече има правителство

Ново холандско държавно управление, отпред с премиера десноцентрист Марк Рюте, постави през днешния ден клетва пред крал Вилем-Александър, с което бе комплициран завършек на най-дългите съдружни договаряния в историята на страната, заяви организация " Ройтерс ".

Третият кабинет на Рюте, откогато той пристигна на власт през 2010 година, ще има болшинство от единствено едно място в двете камари на Народното събрание. Това значи, че несъгласието даже на един народен представител може да изложи на заплаха проектите на обединението.

Преговорите за образуване на ръководещо болшинство продължиха 225 дни, през които партиите дискутираха чувствителни въпроси, като се стартира от имиграцията и се стигне до евтаназията и корпоративните данъчни ставки.

Съгласно в детайли държавно съглашение, реализирано по-рано този месец, ще има огромно понижаване на налозите за фирмите и служащите. Това ще усили покупателната дарба на потребителите и ще направи петата стопанска система в еврозоната по-атрактивна дестинация за задгранични вложители.

Коалицията включва демократичната Народната партия за независимост и народна власт на Рюте, центристката " Демократи-66 ", консервативните Християндемократически апел и Християнски съюз. Това е завой надясно спрямо досегашното държавно управление на Народната партия за независимост и народна власт и лявоцентристката Партия на труда.

Досегашният холандски финансов министър и ръководител на Еврогрупата Йерун Дейселблум няма бъде част от новия кабинет. Той ще бъде сменен от 42-годишния християндемократ Вопке Хукстра. Министерството на външните работи ще поеме някогашният парламентарен водач на Народната партия за независимост и народна власт Халбе Зейлстра.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР