Ново френско изследване потвърждава досега натрупаните доказателства, че обучените кучета

...
Ново френско изследване потвърждава досега натрупаните доказателства, че обучените кучета
Коментари Харесай

Френски учени потвърдиха способностите на кучeта да надушват COVID

Ново френско проучване удостоверява до момента насъбраните доказателства, че подготвените кучета могат да бъдат потребни за задачите на инспекции на огромни групи, при които е значимо да се разпознават инфектирани с ковид. То е оповестено в в платформата за изявления преди партньорска инспекция medRxiv.

В два публични центъра за скрининг в Париж 335 доброволци, тествани с PCR тест са дали проби от пот. Сред тях е имало хора със признаци на Коронавирус, асимптоматични, само че посочили позитивен резултат от PCR теста, както и с отрицателен PCR тест.

При обоняние на пробите кучетата са били 97% точни при разкриване на инфектираните пациенти и 100% точни при разкриване на зараза при асимптоматични пациенти, съгласно отчет, оповестен във вторник на medRxiv преди партньорска инспекция. Четириногите диагностици също по този начин са посочили над 90% акуратност при идентифицирането на незаразени доброволци.

Авторите са безапелационни, че кучешките проби са неинвазивни и обезпечават бързи и надеждни резултати. Следващите стъпки на изследователския екип ще бъдат фокусирани върху директното надушване от кучета, с цел да се оценят опциите за всеобщ прелиминарен тест на място - по летища, пристанища, железопътни гари, културни прояви и спортни събития.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР