Ново експериментално лекарство срещу затлъстяване значително намалява теглото, както и

...
Ново експериментално лекарство срещу затлъстяване значително намалява теглото, както и
Коментари Харесай

Ново лекарство с обещаващи резултати в борбата със затлъстяването

Ново пробно лекарство против затлъстяване доста понижава тежестта, както и неприятния холестерол. Засега наблюденията са правени върху мишки и примати със затлъстяване, само че резултатите са обещаващи, се споделя в обява в Science Translational Medicine, представена от БГНЕС.
Лекарството работи поради неповторим протеин - GDF15, които е с по-високо равнище при затлъстели гризачи и хора. Точно на тази база е основан и новият артикул. Той съставлява коктейл от протеини, с който се трансформират питателните усети, желания и привички, като резултатите при гризачите са обещаващи - те трансформирали питателните привички, като почнали да харесват и избират по-ниско калорични храни
Учените са открили, че пробното лекуване задейства група нервни кафези, правещи връзка сред мозъка и храносмилателната система. Все още обаче са нужни спомагателни проучвания, с цел да се откри клетъчния рецептор на тези протеини, с цел да се реализира упования лечебен капацитет.
За момента, най-ефективната процедура, водеща до загуба на тегло, е стомашният байпас. Това обаче е инвазивна и комплицирана процедура, която има непрекъснати странични резултати върху пациентите. Засега се търси подобен способ на лекуване на затлъстяването, който да е безвреден и ефикасен, както и да се използва дълготрайно време.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР