Ново безумно решение на властта доведе до километрични опашки на

...
Ново безумно решение на властта доведе до километрични опашки на
Коментари Харесай

Кошмар по пътищата! Нов гаф на властта блокира цяла България!

Ново безумно решение на властта докара до километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Кап. Андреево ”, видя БЛИЦ.

Заради неуместната обстановка със скандално прекратения контракт на „Евролаб“ 2011, един от основните обекти на страната е изцяло блокиран, а стотици тирове пъплят като охлюви.

Действията на кабинета бяха предшествани от шумни кавги, претенции на оставки и обвинявания в корупция и контрабанда в парламентарната комисия по антикорупция в четвъртък. Службите за сигурност в лицето на ГДБОП и ДАНС се дистанцираха от изказванията на управлението на БАБХ, като при закрити врата са обяснили, че казусът не ги касае.

След като депутатите чуха шефа на компания “Евролаб 2011 ” Васил Димитров, който се оплаква от рекет и напън, шефа на БАБХ Христо Даскалов и зам.-министъра на земеделието Иван Христанов във връзка със закриване на лабораторията за фитосанитарен надзор, зам.-председателят на комисията Георги Георгиев в прав текст попита Георги Даскалов дали ще си подаде оставката.

Нито Даскалов, нито Иван Христанов дадоха детайлности в комисията по отношение на хвърлените преди този момент обвинявания за препоръчани им два подкупа в размер на 100 000 лв. и 6 млн. лева Обвиненията, че “Евролаб 2011 ” може да е забъркана в контрабанда, се сведоха до думите “вероятно ” и “може би ”, въпреки на всички да е ясно, че стоката стига до лабораторията след щателна инспекция от гранична полиция, митница и скенер.

Защо след сходно уклончиво “представяне ”, без конкретика и обстоятелства, обвиняванията на Даскалов и Христанов за осъществени тежки закононарушения от страна на лабораторията, би трябвало да се одобряват за “чиста монета ”?! Същият триумф в общественото пространство биха имали догадки от рода на: “Ами в случай че Христанов е взел рушвет? Ами “може ” да е заречен на някого нещо ”. На какво съображение да му имаме вяра? Има ли опит за политическа офанзива, откакто се загатва, че някогашен и предстоящ народен представител взе участие в корупционната скица? Защо откакто службите за сигурност са в техни ръце, нито една от тезите за осъществени закононарушения не удостоверява казаното?

От ревютата на двамата ръководещи се разбра, че казусът с “Евролаб 2011 ” настанал още в края на декември м. г, когато бил подписан контракта. А за какво до май са си мълчали, също се пита в задачата? Внезапната офанзива против компанията, без предварителна подготовка на страната да посрещне колоната от тирове и обработката на стоката, може да наведе на мисълта, че се е работило на “юруш ” или “под команда ”.

Поток от тирове на „ Капитан Андреево ”

Христанов и Даскалов не дадоха отговор на въпроса за разноските, които в този момент ще се създадат, с цел да се обработват камионите, както и какво ще е съотношението към приходите. Както стана ясно, инспектори от цялата страна са командировани на границата и са “преквалифицирани ” на носачи на плодове и зеленчуци и за това ще се бръкне в държавния бюджет.

Въпреки уверенията, че страната поема напълно контрола, шефът на БАБХ заприказва, че при нужда, може да се наеме друга компания. Така плъзналите клюки, че цялата дандания се прави, с цел да може избран състезател да се настани на терен, се затвърдиха още повече.

И до момента в който всички се лутаме над въпроса каква игра се играе на границата, хаосът с тировете продължава да стои на дневен ред.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР