Новият защитник на Левски Ноа Сонко Сунберг коментира актуални теми

...
Новият защитник на Левски Ноа Сонко Сунберг коментира актуални теми
Коментари Харесай

Сунгберг: От години не бях играл мач като Вечното дерби, Левски може да победи всеки отбор без проблем

Новият бранител на Левски Ноа Сонко Сунберг разяснява настоящи тематики към тима. Бранителят показа пред " Диема " усещанията си от Вечното дерби и изрази очаквания за борбата с Лудогорец.

Как се чувстваш в България, в София, в Левски?

Чувствам се в действителност доста добре. Преди да дойде имах някой терзания, тъй като не знаех какво да чакам. Но това се оказва доста положително предизвикателство за мен, нов тим и в действителност се любувам на времето, откогато пристигнах тук.

Разкажи ни повече за прехвърлянето ти в Левски и за какво избра тъкмо тази оферта?

Бях чувал за Левски и преди интереса към мен. Знаех, че това е доста огромен клуб. След като пристигнах се срещнах с треньора и всички в клуба и всичко се разви доста добре. Накрая просто нямах съмнения, нямаше какво да обсъждаме, просто взех решение да подпиша и съм удовлетворен от това свое решение.

Какво е твоето усещане от работата със Станимир Стоилов?

Много, доста положително. Той е бил страховит състезател, а в този момент е и доста добър треньор. Учи ме на доста нови неща и мисля, че ще се развия доста като състезател под негово управление. Щастлив съм, че работим дружно и се надявам, да реализираме огромни неща.

Кой е най-хубавият ти другар в клуба и кой е най-хубавият състезател съгласно теб?

Ооо, най-хубавият състезател, не желая да споделям кой е най-хубав. Ние разполагаме с доста положителни футболисти. Страхотни млади гении и като цяло сме доста млад състав цялостен с капацитет. Така, че в действителност ми е мъчно да отлича единствено един.
 Фенка заплати 1200 лв. за фланелка на Николай Михайлов
Фенка заплати 1200 лв. за фланелка на Николай Михайлов

От дербито с ЦСКА

Левски е без загуба от началото на годината, по какъв начин оценяваш играта на тима в тези мачове?

Три победи и едно тъждество. Мога да кажа, че това е доста добре. Но знаете, че Левски би трябвало да побеждава във всеки един дуел. Равенството пристигна против един от топ отборите в шампионата по този начин, че не мисля, че това е проблем. Надявам се да продължим да побеждаваме.

Нека поговорим за последния мач против ЦСКА. Какво е твоето мнение за този дуел, това дерби?

Атмосферата беше невероятна, това наложително би трябвало да се каже. Но поради времето не успяхме да създадем добър мач. Имаше прекалено много сняг. Теренът също не беше добре. Не мога тъкмо да обясня какво тъкмо беше възприятието и тръпката от мача поради времето.

Навярно снегът не е чак толкоз сериозен проблем за теб, тъй като допускам в Швеция си играл много мачове на сходно време и сходни условия?

Да разбирам за какво ми задавате този въпрос, само че това в действителност беше най-тежкия терен, на който съм играл в моята кариера. Снегът може би беше към един сантиметър. Не успяхме да играем футбола, който искахме да играем. Докато за ЦСКА нещата се получиха по-добре, те играха с доста дълги топки. Мисля, че времето беше в тяхна изгода, а не в наша.

Можеш ли да сравниш атмосферата и заряда от мача с ЦСКА с дербитата, които си играл в Швеция против топ оборите като Малмьо, ИФК Гьотеборг и Юргорден?

От към 6 години не бях играл в сходен дуел. Но когато бях в АИК, дуелите против Юргорден и Хамарби, могат да се сравнят с това дерби. Мисля, че тук почитателите са малко по луди в положителния смисъл на думата и това в действителност ми хареса. Но в случай че би трябвало да съм почтен в действителност ми хареса да играят в този мач, въпреки и атмосферните условия да бяха ужасни.

Каква е разликата, съгласно теб, сред футбола в България и Швеция?

Играл съм единствено четири мача в България, само че мога да кажа, че тук се играе по физически, по пряк е футбола. Докато в Швеция залагаме повече на по този начин наречения тики-така футбол, Така че това е огромната разлика.

Какво ти е мнението за почитателите на Левски?

Те желаят от нас да побеждаваме във всеки мач без значение против кого играем. Това е нещо, което ми харесва.

Следващият мач е против Лудогорец, какво очакваш от този дуел. Може ли да успехите?

Естествено, че можем. Имаме сили да победим всеки един тим в шампионата без проблем. Всеки мач е друг. Отиваме в Разград единствено и само за успеха.

Със сигурност ще бъде тежък дуел, следващо дерби за вас?

Лудогорец е първенец, печели купата няколко пъти подред. Те в действителност са доста добър тим. Но ние имаме късмет да ги победим.

Играете с тях и за Купата на България. Кой мач е по значим за вас?

И двата мача са еднообразно значими. Целта ни този сезон е да се класираме в Европа. Така, че дали ще го създадем през шампионата или продобиване на Купата, няма значение. Просто би трябвало да се класираме за Европа.

Участва на шампионата за Купата на африканските народи, разкажи какво ти направи най-силно усещане там на и отвън терена, нещо което е останало прикрито за феновете?

Всичко на терена беше на високо равнище, почитателите бяха страхотни, организацията на самите мачове също. Но отвън терена нещата не бяха толкоз положителни. Като стартираме от хотелите, минем през това по какъв начин се придвижвахме от едно място до друго. Всичко това беше пагубно. Но въпреки всичко положителните мемоари са повече от неприятните.

И като за край научили някоя българска дума и можеш ли да я кажеш?

Не, за жалост към момента не мога да кажа нищо на български, само че сега се изучавам.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР