Новият заместник-министър на здравеопазването в САЩ Рейчъл Ливайн стана първата

...
Новият заместник-министър на здравеопазването в САЩ Рейчъл Ливайн стана първата
Коментари Харесай

Трансджендър е избран за федерален пост за първи път в историята на САЩ

Новият заместник-министър на опазването на здравето в Съединени американски щати Рейчъл Ливайн стана първата транссексексулана, която застава на федерален пост. Кандидатурата ѝ бе издигната от президента Джо Байдън и утвърдена от Сената.
Въпреки съпротивата на републиканците кандидатурата на Ливайн бе призната с 52 гласа " за " и 48 гласа " срещу ".
 Байдън номинира транссексуална за зам.-министър на опазването на здравето, в Twitter заваляха смешки Байдън номинира транссексуална за зам.-министър на опазването на здравето, в Twitter заваляха смешки
Избраният за нов президент на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че номинира Рейчъл Ливайн за заместник-министър на опазването на здравето, съобщи Асошие...
Рейчъл Ливайн е отговаряла за опазването на здравето в щата Пенсилвания през 2017 година Била е учител по педиатрия и психиатрия в Университета на Пенсилвания.
Защитници за правата на ЛГБТ общността привестватваха назначението ѝ като исторически пробив за Съединени американски щати.
" Рейчъл Ливайн е извънредно квалифицирана, с цел да ни помогне в реализирането на политиката на нашата администрация в региона на опазването на здравето ", съобщи Джо Байдън при оповестяването на кандидатурата ѝ.
При номинирането ѝ той посочи също, че без значение от раса, пола и половата ориентировка експертните умения са нужни, изключително в интервал на пандемия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР