Новият закон за финансовите пазари в Китай днес влезе в

...
Новият закон за финансовите пазари в Китай днес влезе в
Коментари Харесай

Вече е в сила новият китайски закон за финансовите пазари

Новият закон за финансовите пазари в Китай през днешния ден влезе в действие, опростявайки разпоредбите за излизане на борста и засилвайки глобите за корист с вътрешна информация, съобщи Българска телеграфна агенция.

Текстът, признат в края на 1999 година от Народното събрание, е огромно събитие в промяната на финансовите пазари на страната.

Новата система за листване на борсата се основава на опростена процедура за регистрация, а не на авансово утвърждение от Комисията за контролиране на финансовите пазари. Компаниите към този момент не са задължени да регистрират облага, с цел да желаят да станат обществени, само че би трябвало да дават точна финансова информация.

Коронавирусът удари туризма: Всички турове до Китай и назад анулирани

Неотдавна китайските управляващи подеха начинания за привличане на акциите на огромни софтуерни компании. През юли китайският еквивалент на показателя Насдак бе пуснат на фондовата борса в Шанхай с нова платформа за софтуерни акции - СТАР Маркет (STAR Market). Именно тази платформа дава отговор за регстрациите на настояванията за излизане на борсата.

Промененият закон пази в по-голяма степен миноритарните акционери. Той изисква от фирмите да подобрят прозрачността и да открият механизъм за решение на разногласия, с цел да отговорят на недоволствата на акционерите. Дружествата, които бъдат приети за отговорни за погрешни или подвеждащи заявления или пък са укривали значима информация от акционерите, подлежат на санкции сред 1 и 10 милиона юана (между 130 000 и 1,3 милиона евро). Посредниците или фирмите за услуги, които са дали погрешна информация по време на излизането на борсата, за застрашени от санкции сред 2 и 20 милиона юана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР