Новият военномедицински симулационен тренировъчен център във ВМА е огромна инвестиция

...
Новият военномедицински симулационен тренировъчен център във ВМА е огромна инвестиция
Коментари Харесай

Президентът: Военномедицинският симулационен тренировъчен център на ВМА е инвестиция в бъдещето на Въоръжените ни сили

Новият военномедицински симулационен подготвителен център във ВМА е голяма инвестиция в бъдещето на Въоръжените ни сили, в самочувствието и увереността на българските военнослужещи и има потенциал да работи и при повреди, бедствия и произшествия в страната. Това съобщи президентът Румен Радев на откриването на военномедицинския симулационен подготвителен център във Военномедицинска академия.

„ Българските военнослужещи, както и техните командири е значимо да знаят, че даже в най-сложната, рискова обстановка, има високо готови, стимулирани и виновни екипи, които да се притекат на помощ за избавяне на техния живот при положение на тежко раняване ", уточни президентът. По думите му военните санитари би трябвало да имат уменията както да запазят личния си живот, по този начин и да доближат до ранения, да окажат нужната първа помощ и да го изведат от региона на бойните дейности.



Държавният глава акцентира, че подготвителният център на ВМА е неповторим освен в България, само че и на Балканския полуостров, както и едно от най-модерно оборудваните уреди в Европа. Румен Радев поздрави управлението на Военномедицинска академия за далновидността да насочи своите старания и сила за основаването на центъра.

Военномедицинският симулационен подготвителен център се състои от две подготвителни зони. Първата пресъздава бойна конюнктура, където обучаемите правят дейности по оказване на първа помощ на потърпевши и следваща евакуация. Във втората зона се симулира здравно обезпечаване в полеви медицински формирования.

На територията на центъра са построени 5 образователни зали, в които ще се организират теоретичното и практическото образование с одобрени преподаватели от клиниките на ВМА. Разработените проекти и стратегии за образование са напълно синхронизирани с най-модерните концепции за военномедицинска подготовка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР