Новият украински главнокомандващ генерал Олександър Сирски обяви уволнението на командирите

...
Новият украински главнокомандващ генерал Олександър Сирски обяви уволнението на командирите
Коментари Харесай

Сирски уволнява украински командири. Отбраната е учудващо слаба, пише Ню Йорк Таймс

Новият украински главнокомандващ военачалник Олександър Сирски разгласи уволнението на командирите на бригади на Източния фронт в Украйна. Той съобщи това след визитата си в зоната на бойните дейности.

" В рамките на три дни стана ясно за какво при идентични равнища на персонален състав, въоръжение и бойна техника някои бригади съумяват да отразят вражеските офанзиви и да удържат позиции, а други - не.

На първо място, това зависи от командира на бригадата, от неговото равнище на подготовка, опит, дарба да взема съответни и уравновесени решения и схващане на цялостния размер на отговорността за осъществяването на поставените задания и за живота и здравето на подчинените му ", съобщи главнокомандващият.

По думите му " в някои случаи, когато командирът не познава обстановката и неговите дейности и заповеди директно заплашват живота и здравето на подчинените му, съм заставен да вземам кадрови решения ". Екипи от експерти са изпратени в обособени бригади, където има проблеми с образованието, добави Сирски.

Руските сили не престават да реализират дребни, само че бързи триумфи край източния украински град Авдеевка, което частично се дължи на намаляването на украинските муниции и намаляването на западната помощ. Но има и друга причина, заради която войските на Кремъл напредват в региона: слабата украинска защита, написа " Ню Йорк Таймс ".

Според разбор на фотоси, направени от Planet Labs, в региона западно от Авдеевка, който Украйна се пробва да отбрани, има нищожни, обикновени линии от окопи. Окопите не са укрепени с фортификационни уреди, които биха могли да забавят придвижването на съветските танкове и да оказват помощ за отбраната на основните пътища и значимите територии.

Представители на Съединени американски щати обявиха, че Украйна не е укрепила защитата си задоволително рано и че в този момент може да се сблъска с следствията, защото съветските елементи постепенно, само че несъмнено напредват оттатък Авдеевка.

Британското военно разузнаване заяви, че през последните две седмици съветските сили са напреднали на към четири благи от центъра на Авдеевка - малко, само че извънредно бързо придвижване спрямо предходните опити за нахлуване.

Украинските въоръжени сили са имали задоволително време, с цел да приготвят отбранителни уреди отвън Авдеевка. Боевете в региона не престават от 2014 година насам. Въпреки това украинските отбранителни линии отвън Авдеевка са обикновени землени укрепления, постоянно със свързващ окоп за пехотата, с цел да доближи до най-близките огневи позиции на съперника, само че нищо повече.

Липсата на солидни украински укрепления в този регион е изключително забележима в съпоставяне със мощната съветска защита, която задържа настъплението на Киев по време на контраофанзивата предишното лято.

Руските укрепления край село Вербовое, което Украйна се опита и не съумя да превземе тази есен, демонстрират напълно друга картина. Там има концентричен пръстен от укрепления. Той стартира с трап, задоволително необятен, с цел да спре настъпващите танкове и бронирани транспортни средства, следван от бетонни загради, известни като " драконови зъби ", и най-после пехотен окоп.

Има доста аргументи, които изясняват очевидната некадърност на Украйна да се отбрани.

Според американски публични лица и военни специалисти украинските управляващи може би са били прекомерно съсредоточени върху настъпателните интервенции през предходната година, с цел да отделят нужните запаси за построяването на такива многочислени окопи и противотанкови изкопи, каквито съветските инженери изграждиха от края на 2022 година в южната част на страната.

Вероятно психологическият фактор също е изиграл роля, считат американските специалисти. Ако украинските сили мощно минират избрани региони, с цел да предотвратят съветско нахлуване, това би било безмълвно самопризнание, че е малко евентуално в бъдеще те да могат да организират настъпателни интервенции в същия регион.

Докато Москва стартира да построява отбранителни линии в южната част на страната повече от шест месеца преди контраофанзивата на Киев, Украйна наподобява е почнала да възнамерява построяването на нови укрепления едвам преди три месеца. Отговорността за построяването на първата отбранителна линия е предоставена на военните елементи, ситуирани в региона, а по-отдалечените укрепления би трябвало да бъдат построени от гражданските управляващи благодарение на частни реализатори.

На регионите в източната Донецка област, където се намира Авдеевка, " ще бъде обърнато оптимално внимание ", съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски по време на посещаване на фронтовата линия в края на ноември, като означи " нуждата от активизиране и ускорение на построяването на оборудванията ". Паси Паройнен, анализатор в Black Bird Group, компания, която проучва сателитни фотоси и фрагменти от бойното поле в обществените мрежи, обаче съобщи, че " нищо значително не се е случило " след визитата на Зеленски.

Забавянето в построяването на укрепленията значи, че в този момент украинските войски може да бъдат принудени да укрепват защитата си под обстрела на съветската войска, което доста усложнява задачата.

Междувременно в подкаст, оповестен в YouTube, създателят на американската ЧВК " Блекуотър " Ерик Принс прикани да се подписа " противен мир " с Русия, като й се дадат Донбас, Крим и " всичко останало ".

" Трябва да сложим завършек на тази война, тъй като в този момент Украйна се унищожава демографски. Тя към този момент сдъвква идващото потомство на живата си мощ, която няма да има с какво да попълни. В Украйна има дефицит на хора, а отбранителният запас на Запада е презрян. Не можеш да победиш съветската мечка в стандартна война. Така че е по-добре да има противен мир, в сравнение с такава красива война ", сподели Принс.

Запитан от водещия какво се има поради под " противен мир ", създателят на Blackwater отговори: " Замразяване на бойните дейности, равнене на фронта и приемане. Нека си запазят Крим, Донецк, Луганск и каквото и да било друго. Американският поданик въобще не е задължен да дава на Украйна още 100 милиарда $. Особено откакто там има забележителна корупция. И още повече, че по този начин или другояче няма никакъв резултат ".

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР