Новият театрален сезон в един от най-посещаваните от родните зрители

...
Новият театрален сезон в един от най-посещаваните от родните зрители
Коментари Харесай

Лъжата като изкуство – един сценичен прочит в Сатиричния театър

Новият сценичен сезон в един от най-посещаваните от родните фенове спектакъл - Сатиричният „ АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ “ довечера ще зарадва своите фенове с 325-тата си премиера „ Без задръжки”от Жорди Галсеран.

Преводът е на Нева Мичева, режисьор е Антон Угринов, художници са Свила Величкова, Ванина Цандева, а музиката е на Христо Намлиев. Участват актьорите Александър Кадиев, Стела Ганчева, Рада Кайрякова, Борислав Захариев, Стефан Попов.



„ Лъжата би могла да бъде форма на изкуство. Би могла да бъде инструмент за операция и послушание, би могла да бъде благородна, за да се запазят възприятията на другия, а би могла да бъде и метод на живот. Темата за Лъжата постоянно ме е вълнувала, както в театъра, по този начин и в битието ни.

В “Без задръжки” ще я огледаме от всички страни по един подигравателен метод, през призмата на испанския драматург Жорди Галсеран, който споделя, че няма нищо по-забавно от това да гледаме по какъв начин другите страдат.

Нашето зрелище, занимаващо се с огромната тематика за Лъжата и Измамата в живота на актуалния човек, е композиция от законите на комедията и естетиката на престъпния род film noir.

А другояче най-просто казано става въпрос за... един политик, който събитията по този начин притискат в ъгъла, че той взема решение да насочи револвер към главата си и да натисне спусъка. Тогава, обаче ненадейно на вратата се позвънява... и влиза Тя”, повдига в задатък завесата на завладяващия театър режисьорът Антон Угринов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР