НОВИЯТ SUV PEUGEOT 2008 : SUV ОТ СЛЕДВАЩО ПОКОЛЕНИЕ За всички

...
НОВИЯТ SUV PEUGEOT 2008 : SUV ОТ СЛЕДВАЩО
ПОКОЛЕНИЕ За всички
Коментари Харесай

Всичко за ... Новото PEUGEOT 2008

НОВИЯТ SUV PEUGEOT 2008: SUV ОТ СЛЕДВАЩО ПОКОЛЕНИЕ

За всички тези, които са подготвени да дадат нов смисъл на автомобилния свят PEUGEOT представя новия SUV 2008.

Като покровител на визията на PEUGEOT за едно вълнуващо бъдеще, той е модерна интерпретация на инстинктивното изживяване зад кормилото.

Истински SUV, той изненадва с мощен и отличителен жанр.

Свръхтехнологичен, автомобилът използва новото потомство на обгръщащия PEUGEOT i- Cockpit® 3D, с съоръжение и системи в помощ на водача, проектирани съгласно най-доброто ноу-хау, което PEUGEOT може да предложи.

Мултиенергиен, той предлага независимост на избор сред 3 вида мотори: електрически, бензинов и дизелов – всички предлагащи стимулиращи и силни усещания.

Светът се трансформира. Нови предизвикателства търсят нови отговори в целия авто отрасъл. Със своята 208-годишна история PEUGEOT умерено следва целите си в ерата на енергийния преход.
Нашата вълнуваща визия за бъдещето се затвърждава от новия SUV PEUGEOT 2008. Той показва, че технологиите и удоволствието вървят ръка за ръка, и че един автомобил има силата да удивлява. Той превръща пътуването в странствуване и предлага на всеки подвижността, от която се нуждае.
Новият PEUGEOT 2008 се нарежда в сърцето на компактния SUV сегмент. Той е отражение на това, което носи триумфа на PEUGEOT през днешния ден: утвърждаване посредством дизайна и разграничаване посредством нововъведенията и технологиите.

ЕКЗАЛТИРАЩИЯТ SUV

С мощен и характерен жанр, новият 2008 PEUGEOT SUV е обект на предпочитание. Той постига амбицията да отгърне нова забележителна страница в историята на SUV автомобилите на PEUGEOT и е изцяло в съвременната стилистика на марката, като същевременно разкрива своя собствена индивидуалност.

Балансираните линии и общите пропорции са на SUV модел с отвесно предно стъкло, което прави предния капак по-хоризонтален и основава силна каросерия. Автомобилът е идеално балансиран, мощен и убеден.

Със наложителните детайли и със своя собствена еднаквост, предната част съдържа гордо ситуирана, вертикална решетка (в цвета на каросерията при електрическите версии), завършен преден капак и LED дневни светлини, които избледняват под предните фарове, с цел да се появят още веднъж изпод.
Дръзкият профил незабавно улавя погледа с различни триъгълни линии. Резултатът е жизнен, отсечен жанр, представляващ истински софтуерен героизъм във формоването на детайлите: никога страничната част на автомобила не е притежавала толкоз размер! Тези линии свършват при задната врата и постигат обща еднородност.

Стилът е стабилен, още повече с големите колела (690 mm), които идеално изпълват арките. 18-инчовите джанти имат добавени вложки, които носят две преимущества: по-лесна персонализация и значително намаляване на масата: 4 кг за всички колела.

Видимо по-високо качество и елегантност показват черната обшивка на тавана в два тона Black Diamond и ситопечатаната C-колона при версиите GT Line и GT.

Атлетична, с висока междинна линия, задната част съдържа светлини, свързани от черна лента и двоен шумозаглушител при двигателите PureTech 130 или 155 к.с. и BlueHDi 130 к.с.

Изразителна както постоянно, светлинната идентификация с 3 LED следи от „ нокти “ присъства още веднъж. Независимо дали през деня или през нощта, ще я видите в задната част на всички версии и на предните фарове на версиите от високите равнища на оборудване. В взаимозависимост от пазара предните фарове употребяват LED технология при всички равнища на съоръжение.

Освен нормалните цветове се предлагат впечатляващи и отличителни екстериорни нюанси, с цел да прибавят още повече цвят към стила:

• Elixir Red, с обагрен лак, с цел да подчертае дълбочината и цвета на нюанса,

• Vertigo Blue, три пласта за супер ярко покритие,

• Fusion Orange, нов цвят металик, ексклузивен за новия SUV PEUGEOT 2008.

Никаква еднообразност! Цветовете и материалите са деликатно подбрани, умело комбинирайки благородни материали и истински нюанси.

• изящната дискретна украса на бордното табло в цвят Orange (при Active) или Blue (при Allure),

• техническа усъвършенстваност и свежест участват във версията Allure с модерна светлосиня тапицерия „ Urbanoïd “,

• динамичните версии GT Line предлагат по-тъмна среда, подчертана от цветаAdamite,

• изискани и търсени, версиите GT/e-2008 GT комбинират Alcantara®, кожа и тексил. В цвят Adamite с декоративни шевове в цвят Black onyx при GT версиите, тапицерията от Alcantara® е в зелено и синьо с извънредни шевове Greval Grey® при версиите PEUGEOT e-2008 GT.

Уютният интериор е декориран при версиите GT Line и GT с ярки украшения в 8 цвята, които могат да бъдат избирани от сензорния екран.

УСИЛЕНО УСЕЩАНЕ
Интуитивна еластичност и контролиран комфорт

Свободното пространство при задните седалки (нов връх за новата CMP платформа) дава повече шир в новия PEUGEOT 2008. Дължината от 4,30 м и междуосието от 2,60 м му дават комфортен размер на багажника от 434 л (VDA V210), без значение от мотора, включително при 100% електрическата версия! Модулността е обезпечена от пода с две позиции (според версиите), който осигурява на практика равна основа, когато се сгъне задната седалка.
С многообразие от нови места за съхранение на движимости, ще можете да държите под ръка всичко, от което се нуждаете. В допълнение към обичайните отделения във вратите и жабката, има щедро пространство за предпазване на движимости под централния подлакътник и още едно пред лоста за предавките. По-дискретно пространство е ситуирано на дъното на централната подпора. Там се намира и много комфортната зона за индукционно зареждане с похлупак, който в отворено положение интелигентно придържа смартфон.
Пътниците ще се радват и на купе, изпълнено със слънчева светлина, благодарение на опционалния панорамен покрив, предлагащ необятен панорамен отвор. Отварянето му на открито запазва пространството за хората откъм гърба.

Още по-технологичен: новият PEUGEOT i-Cockpit® 3D

PEUGEOT i-Cockpit® продължава да се базира на същите съществени правила и предлага безупречна ергономичност за събуждане на всички сетива:

• компактен волан за по-добро управление,

• голям HD сензорен екран,

• и в този момент новаторско 3D бордно табло на нивото на очите,

Любим на нашите клиенти и присъстващ в 5 милиона автомобила PEUGEOT по света, той е изцяло нова интерпретация, която сега оборудва PEUGEOT 2008 SUV.
Информацията е позиционирана в полезрението на лидера. Според версията инструменталният клъстер на PEUGEOT i-Cockpit® 3D я прожектира като холограма. Индикациите са динамични и анимирани: те се приближават към очите според от степента на значение или неотложност и така увеличават реактивността с около половин секунда. Представен с новия PEUGEOT 208, PEUGEOT i-Cockpit® 3D е същинска иновация, за първи път в сегмента. Той подобрява шофирането във всяко отношение: нивото на успеваемост, четимост и сигурност е по-високо от всеки път.
Сензорният екран може да бъде 10 инча според версията и се управлява чрез сензорни бутони ситуирани до лостчетата за превключване.
Прецизността и достойнство изобилстват на борда. Освен за зрението, е положена изключителна грижа и за осезанието, с употребата на изтънчени и приятни материали като Alcantara® или кожа Nappa®. Панелите на вратите и вложките на бордното табло имат „ карбонов “ тип, докато ръководството на скоростната кутия EAT8 е 100% електрическо ( "shift and park by wire "), позволяващо лесна и интуитивна работа. То е допълнено от лостчета на волана, с цел да може лидерът да поема контрол бързо, когато е належащо.

Модерен, обвързван и софтуерен

Изключително необичайност в този сегмент, оборудването и системите в помощ на водача са заимствани от по-луксозни сегменти и са най-високото ниво експертен опит на PEUGEOT. Това е впечатляващ софтуерен боеприпас, включващ:
• Пакет Drive Assist, който прокарва пътя към полуавтономното шофиране. Той комбинира:

• Системата за попречване на напускането на лентата, обвързвана с Позициониране в лентата, което прави възможно да изберете своята позиция на пътното платно,

• Адаптивен автопилот с функционалност Stop & Go с автоматизираната скоростна кутия EAT8,

• Помощ при паркиране Park Assist, която автоматично ръководи кормилото при влизане и излизане от паркомясто, единствено с 60 см разстояние сред паркираните автомобили,

• Най-новото потомство автоматично аварийно прекъсване, което също отчита пешеходци и колоездачи, денем и нощта при скорости от 5 км/ч до 140 км/ч),

• Активно предизвестие при неволно пресичане на маркировката (или банкетите),

• Предупреждение за зоркост на водача, препоръчващо отмора, в случай че е необходимо,

• Автоматично включване на дълги светлини за още по-голямо фокусиране върху пътя,

• Разширено различаване на пътните знаци (еднопосочна улица, стоп) с препоръки за ограничаване на скоростта,

• Следене на мъртвата зона,

• Електрическа паркинг спирачка.

Като копилоти в всекидневието, смартфоните също ще участват в новия 2008. Тяхната информация ще бъде интегрирана в централния екран, с помощта на MirrorScreen съвместимост, включваща протоколите за свързаност MirrorLink™, Apple CarPlay™ и Android Auto™.

Освен зоната за индукционно зареждане, са налични до 4 USB врата съгласно версията (два начело, в това число USB-C и два отзад).

Маршрутите ще бъдат усъвършенствани със свързана 3D навигация TomTom® Traffic, която дава положението на трафика в реално време и преизчислява маршрутите автоматично. Водачът ще бъде информиран също за рискови зони, близки интересни места и има ревизирано гласово управление.

И най-големите меломани ще бъдат удовлетворени. Разработена взаимно с френските специалисти по висококачествени аудиосистеми FOCAL®, hi-fi аудиосистемата на новия SUV PEUGEOT 2008 е резултат от работа над 3 години. Вече присъстващо в hi-fi версиите на PEUGEOT 3008, 5008 и 508, това първокласно оборудване в този момент е налично с новия SUV PEUGEOT 2008. В допълнение към оптималното акустично систематизиране 10-те високоговорителя употребяват технологии, обикновено непокътнати за патентованите инсталации на FOCAL®: 4 алуминиеви туитъра с обърнат купол, четири тонколони Polyglass с размер 165 мм, 1 централен високоговорител Polyglass и субуфер с тройна намотка „ Power-FlowerTM “. Те са свързани с 12-канален 515-ватов усилвател, осигуряващ детайлна и динамична музикална среда.

ВЪЛНУВАЩ ИЗБОР

Базиран на новата ефикасна модулна платформа CMP (Common Modular Platform), новият SUV PEUGEOT 2008 е мултиенергиен автомобил. Той предлага свободата на избор на типа задвижване съгласно потребностите и метода на използване: 100% електрически, бензинов или дизелов.

За шофиране по личен избор той предлага селектор за режима на шофиране според версията: „ Eco “, „ Normal “ и „ Sport “.

За още по-далечни пътувания опционалният Grip Control ще бъде обвързван с функционалността Помощ при придвижване по надолнище (HADC), за да контролира идеално и безопасно автомобила и неговата траектория по стръмни скатове.

Икономичността беше основата в разработването и всички двигатели получават управляеми отвори за входящ въздух, джанти с ориентиран въздушен поток и дори аеродинамична долна част на каросерията – всичко за контролиран въздушен поток и надлежно оптимизиран коефициент на въздушно противодействие.

Гамата е налична с 4 равнища на съоръжение: Active, Allure, GT Line и GT, всички със 100% електрическа, бензинова или дизелова версия.

Луксозните версии GT Line и GT притежават характерни стилистични детайли:

• full LED предни фарове със светлинен подпис с трите черти под формата на нокти,

• 18-инчови алуминиеви джанти с вложки, с ефект „ елмаз “,

• интериор с точно внимание към детайлите: черна тапицерия, шевове в цвят Adamite, осветяване съгласно настроението, динамични седалки, алуминиеви педали.

Лично аз бях запленен и сюрпризиран от динамичния външен тип и чувство на нашия нов SUV PEUGEOT 2008. Той е просто екзалтиращ!
Това е необикновено чувство за независимост и изживяване зад кормилото в жанр PEUGEOT. Той кореспондира с нашата вълнуваща визия за бъдещето.
Бензинов, дизелов или 100% електрически, от вас зависи да изберете своето „ благополучие “ съгласно своите потребности!
Новият SUV PEUGEOT 2008 ви съпровожда всеки ден с обилие от технологии и набор от услуги, които улесняват живота ви.
Оценете го и на първо място му се насладете!

Жан-Филип ИМПАРАТО, ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР ЗА МАРКАТА PEUGEOT

Вълнуващо, напълно електрическо удоволствие от шофирането

Тъй като електрическото може да е магическо, този първи електрически SUV PEUGEOT прави допустимо постигането на един нов свят на чувства. Със 100% електрическо задвижване лидерът ще се наслаждения на самоуверени благоприятни условия в цялостна тишина на работа и без трептения. Това удоволствие е съпроводено от свободата на придвижване в градските центрове и дори в зелените зони с стеснен трафик.

Двигателят с мощ 100 kW (136 к.с.) и незабавно реализиране на въртящ миг от 260 Нм обезпечава елементарно всекидневие във всички обстановки. Батерията с висок капацитет от 50kWh обезпечава пробег до 310 км съгласно новия стандарт WLTP. Тази батерия има гаранция 8 години или 160 000 км за 70% от своя заряден потенциал.
Извеждането на енергийния поток на централния екран както и на PEUGEOT i-Cockpit® 3D инструменталния панел е дидактично и прави елементарно и интуитивно разбирането как работи веригата на задвижването.

Има два интуитивни режима за възстановяване на силата по време на спиране. Достъпът до тях се осъществява от лоста за промяна на предавките:

• Drive ( "D "), възобновяване е стандартно, за шофиране сходно на бензинов или дизелов автомобил

• Brake ( "B "), възстановяването позволява понижаване на скоростта директно от педала на газта

Батериите са оптимално ситуирани в пода, което подсигурява, че изборът на електрическа версия няма да повлияе на показателите на новия SUV PEUGEOT 2008. Това позволява същото пространство на интериора и размер на багажника като при версиите с мотори с вътрешно горене.
Превърнало се в емблема на PEUGEOT, динамичното държание на новия SUV PEUGEOT e-2008 бе обект на изключително внимание и осигурява наслаждение на пътя и зад волана, сравнимо с това при бензиновите и дизеловите версии. Задвижващите оси са адаптирани и разпределението на теглото е оптимално.
Времето на зареждане зависи от наличната мощност:
• 16 часа за цялостно зареждане от контакт Legrand® Green Up™ с предоставения заряден кабел,
• между 5:15 часа и 8 часа за пълно зареждане с WallBox (трифазна 11 kW или еднофазна 7,4 kW)
• 30 минути за възобновяване на 80% от батерията със 100 kW публични зарядни станции; температурната регулация на батерията прави допустимо използването на такива зарядни станции.
• Програмируемото отсрочено зареждане е налично от навигационния екран или от вашия смарт телефон с приложението MyPeugeot®. Това ви разрешава да стартирате и да спирате зареждането когато и да е, както и да проверявате статуса на заряда дистанционно.
• За най-високо равнище на температурен комфорт е създадено специално оборудване:
• 5 kW нагряващ резистор, обезпечаван от задвижващата батерия, който осигурява отопление на купето,
• термопомпа и автоматизирано регулиране на температурата в купето за гарантиране на равнище на комфорт, еквивалентно на това във версиите с мотори с вътрешно горене. Системата е подобаваща за оптимизирана консумация на сила,
• приятно подгрети седалки (според версията),
• предварителна климатизация, програмируема от сензорния екран или дистанционно с приложението за смартфон MyPeugeot®, за стопляне на купето преди потегляне.

Новият SUV PEUGEOT e-2008 има завладяващи детайли, които подчертават електрическия му темперамент:
• искрящ двуцветен Лъв, чиито отражения се трансформират сред зелено и синьо в зависимост от зрителния ъгъл,
• специфичен монограм „ e “ на предните калници и на задната врата,
• елегантна предна решетка в цвета на каросерията,
• ексклузивна тапицерия на седалките от Alcantara© в цвят Greval Grey на e-2008 GT,
• и най-после прекарването на борда е допълнено от характерен за електрическата версия екран на 3D инструменталния панел както и на сензорния екран.

Икономични и виновни: моторите с вътрешно горене дават отговор на най-новите стандарти Euro 6

В сходство с най-новите стандарти Euro 6, моторите с вътрешно горене са оборудвани с най-новите технологични постижения на PEUGEOT и всички са оборудвани със система Stop&Start и филтър за твърди частици.
За още по-голяма лекост и комфорт при шофиране някои от тези мотори могат да бъдат свързани с най-новата 8-степенна автоматична скоростна кутия (EAT8). Бензиновите мотори са структурирани около 3-цилиндровия, 1,2-литров мотор и придържане към стандарта Euro 6d:
• PureTech 100 S&S BVM6,

• PureTech 130 S&S BVM6 или EAT8,

• PureTech 155 S&S EAT8 (само за GT).

За дизеловите мотори предлагането е 4-цилиндровият, 1,5-литров мотор (Euro 6d-temp стандарт при лансирането):

• BlueHDi 102 S&S BVM6,

• BlueHDi 130 S&S EAT8.

Някои мотори ще бъдат приспособени към пазарите, където регламентите за избягване на замърсяването и за качеството на горивото са характерни.

SUV с световно предопределение, новият SUV PEUGEOT 2008 ще бъде стартиран в края на 2019 година. Производството ще се реализира във Виго за Европа и Ухан за Китай.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР