Новият старши треньор на ЦСКА-София Любослав Пенев не чака дълго,

...
Новият старши треньор на ЦСКА-София Любослав Пенев не чака дълго,
Коментари Харесай

Пенев скочи на БФС и съдиите: Поръчкови рефери! Цяла седмица във Варна се говори как ще загубим

Новият старши треньор на ЦСКА-София Любослав Пенев не чака дълго, преди да скочи на родното съдийство и управлението на БФС. Ел Голеадор, който се завърна на “Армията” предходната седмица, употребява плануваната за през днешния ден конференция преди дуела с Ботев (Враца) на следващия ден, с цел да изрази бурно недоволството си от метода, по който българският футбол продължава да се ръководи. Пенев, който предходната година се изправи против Борислав Михайлов в борба за президентския пост в централата, не пропусна опцията да дефинира съдийството като “поръчково”, както и да “закачи” тогавашния си съотборник в националния тим.

“Ситуацията в родния футбол продължава по същия метод. Тя не се трансформира. Напротив, нещата се усложняват. Всички тези проблеми идват от БФС. Ние не напредваме, ние затъваме. БФС, отпред с президента и неговите помощници, които също са играли в чужбина, не оказват помощ. Те наказват, санкционират, линчуват българския футбол. Страдат дребните децата, бъдещето, страдат и съдиите”, разяснява Пенев.

“Проблемът със съдийството е доста сериозен, доста тежък. Реферите не оказват помощ, а пречат на футбола. Не знам съзнателното или не. Понеже ЦСКА е главен съперник, не му се разрешава да играе футбол. Три жълти и един червен картон до 20-ата минута бяха спестени. 90 минути във Варна се пусна да се играе свободно и да се рискува здравето на играчите. Делегатът ми изпраща четвъртия арбитър, с цел да ми каже, че баджът ми не се виждал. Неговата работа е друга. Сигурно е написал чудесно показване - “мисията изпълнена”, добави още треньорът на “червените”.

“Хора, които не са готови да свирят мач от “А” група, това е истината. Този мач на “Тича” няма по какъв начин да го загубим, в случай че я няма страничната помощ. Няма по какъв начин и наедно да приключи. Има директна интервенция. Във Варна цяла седмица се приказва по какъв начин ЦСКА ще загуби мача против Черно море. Съдиите не би трябвало да изпъкват, да са водещите фигури в един мач. Докога ще продължи това? Тук мълчим и траем. Кога ще решим всички тези проблеми? Не може да продължаваме по този метод. Всичките неточности са позволени преднамерено, а не от незнание”, безапелационен бе Ел Голеадор.

“Борислав Михайлов твърди, че равнището на футбола у нас било положително. Как го е схванал? Той мачове не гледа. Неговият приоритет, както и на хората към него, е да пътува в чужбина и да обикалява заведения за хранене, с приоритетност “дансинг”. БФС е “прогнил”, само че не от футбол, а от алкохол и екстри. Твърди се, че имаме някакво лоби в Европа? Никакво лоби нямаме. Първо би трябвало тук, у нас, да си го извоюваме, а по-късно и навън”, добави още някогашният голмайстор на Валенсия, Атлетико (Мадрид), Компостела и Селта. Първа лига 21 кръг, събота 16 февруари  Черно море 2:0краен резулат  ЦСКА-София
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР