Новият старши треньор на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович пропиля с

...
Новият старши треньор на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович пропиля с
Коментари Харесай

Дум-дум, а после сив шум от Витоша и Локо Пд

Новият старши треньор на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович пропиля с лека ръка най-хубавия си късмет за дебютна победа. В дуела от 18-ия кръг против Витоша Бистрица - най-слабия отбор от Първа лига – пловдивчани стигнаха единствено до 1:1 на Националния стадион „ Васил Левски”. Срещата стартира обещаващо, като и двете попадения паднаха в границите на секунди и до 10-ата минута. След това обаче противниците предложиха футболно хорър шоу, в което равнището падаше стремглаво.

Бистричани могат да се порадват на 4-ата точка от своя актив, която идва в поредицата от мачове против Лудогорец (0:3) и Левски (0:0) преди този момент. Локомотив, в случай че не друго, най-малко прекъсна серията от 2 следващи провали след назначението на босненския експерт.

Началото на мача несъмнено беше ненадейно динамично поради тежкия терен. Още в 6-ата минута гостите от Пловдив стигнаха до нелоша обстановка – Веселин Марчев се измъкна отдясно и получи топката на скорост. Той не се посвени да шутира по диагонала и Михаил Иванов трябваше да демонстрира реакция.

В 9-ата Витоша изненадващо откри резултата. Михаил Петров с прекрасен извеждащ пас изведе Петко Цанков с голямо пространство по десния фланг. Крайният бранител напредна и нахлу в пеналта, след което интелигентно върна топката към точката на дузпата. Там Ивайло Лазаров връхлетя и с отсечен изстрел откри резултата – 1:0.

Само секунди по-късно равенството беше възобновено. Марчев още веднъж получи в дълбочина отдясно по офанзивата и съумя да центрира през Радко Мутафчийски. Подаването бе ориентирано в зоната при далечната греда, където Димо Бакалов пребори Цанков и с глава осъществя в долния ляв ъгъл – 1:1.

Оттук нататък самодейността мина напълно в ръцете на „ железничарите”. Хората на Бруно Акрапович играеха най-вече към вратата на Мишо Иванов и не бе изненада, че най-слабата защита в Първа лига на няколко пъти се пропука, само че гол като по знамение не последва. Всъщност Витоша имаше много добра опция в 26-ата минута, в която Григор Долапчиев получи в дъгата и без да се замисля, стреля към долния ляв ъгъл. Кълбото рикошира в Асен Георгиев и все пак мина рисково покрай лявата греда.

В 37-ата минута локомотивци изтърваха повече от идеална опция за цялостен поврат. Симеон Райков стреля чудесно от директен свободен удар, а Мишо Иванов с върха на пръстите отклони топката по този начин, че тя да се отбие в напречната греда. Димо Бакалов първи стигна до топката и трябваше просто да я прати в зейналата врата. Той обаче се подхлъзна и падна на тревата, което даде късмет на бранителите да реагират и изчистят.

На почивката треньорът на гостите реши да вкара още прохлада в офанзива и извади инернтния Парвиз Умарбаев, с цел да го размени с Дани Кики. Бързи резултати от рокадата обаче нямаше, тъй като Витоша заигра още по-затворено.

Чак в 60-ата минута пловдивчани стигнаха до друга чиста опция. Веселин Марчев съумя да се измъкне сред множеството бранители в наказателното поле на Витоша и засече с глава центриране на Муса Мохамед. „ Десетката” на Локомотив стреля сносно и единствено сантиметри го разделиха от това да порази горния ляв ъгъл.

Всъщност за вторите 45 минути това беше единствената обстановка, до която пловдивчани стигнаха макар целия си напън. Темпото на мача сякаш спадаше с всяка минала минута и резонно нещата приключиха с непоклатимо реми.

Във краткотрайното класиране Локомотив е 9-и с 21 точки, на две зад намиращия се пред себе си Славия и на 5 от последния в топ 6 - Верея. Витоша все по този начин не помръдва от дъното и последната позиция с 4 точки и голова разлика 9:41.

ВИТОША – ЛОКОМОТИВ ПД 1:1

1:0 Ивайло Лазаров 9'

1:1 Димо Бакалов 10'

Витоша (5-3-2): Михаил Иванов – Румен Гьнов, Йордан Върбанов /к/, Радко Мутафчийски, Николай Христозов, Петко Цанков – Михаил Петров (84' - Димитър Панталеев), Кристиян Узунов (70' - Кристиян Кочилов), Ивайло Лазаров – Григор Долапчиев (72' - Стефан Христов), Даниел Пеев

Старши треньор: Костадин Ангелов

Локо Пд (4-2-3-1): Илко Пиргов /к/ – Муса Мохамед, Димитър Везалов, Асен Георгиев, Димитър Велковски – Игор Банович, Ванчо Траянов – Симеон Райков (64' - Халед Аяри), Парвиз Умарбаев (46' - Дани Кики), Веселин Марчев – Димо Бакалов

Старши треньор: Бруно Акрапович

Стадион: „ Васил Левски” (София)

Главен арбитър: Петър Доровски
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР