Новият стар шампион в Откритото първенство на Франция Рафаел Надал

...
Новият стар шампион в Откритото първенство на Франция Рафаел Надал
Коментари Харесай

Краля на клея се оттегля в покоите си до "Уимбълдън"

Новият остарял първенец в Откритото състезание на Франция Рафаел Надал разгласи, че няма да играе в нито един от подготвителните шампионати за " Уимбълдън " и единственото му присъединяване на трева през 2019 година ще бъде на самия трети шампионат от Големия шлем по тенис (1-14 юли). В неделя Краля на клея завоюва " Ролан Гарос " за рекорден 12-и път, а през вчерашния ден се прибра вкъщи в Палма де Майорка, където ще прекара идващите три седмици.

" Всички знаят, че обичам да играя на трева. Но и всички знаят, че към този момент не мога да играя в доста следващи седмици, както преди 10 години - показа 33-годишният испанец. - Така че няма да вземам участие в други шампионати на трева преди " Уимбълдън ". Опитът ми подсказва, че точната подготовка може да се реализира и с положителни тренировки. Защо да го трансформирам, когато това работи за мен? Предпочитам да се усещам добре физически и да бъда изцяло здрав пред това да изиграя доста подготвителни срещи. "

Надал към този момент има общо 18 трофеи от Шлема, в това число две на " Уимбълдън " (2008, 2010). Пред него във безконечната класация е единствено Роджър Федерер с 20. 37-годишният швейцарец държи върха и за най-вече извоювани купи в " Ол Ингланд Клъб " - 8.

" Доближавам се до купите на Роджър, само че не може непрекъснато да завиждаш на съседа си, че има по-голяма къща от твоята. Или пък по-голям тв приемник, или по-голяма градина - уточни Рафа. - Не виждам по този начин на живота, просто върша нещата по моя си метод. Имал съм огромен шанс в кариерата си, с цел да реализира тези неща. Ще е необикновено, в случай че в края на кариерата си печеля още няколко трофеи от Шлема и настигна Роджър. Но и да не стане така, отново ще виждам на кариерата си като невероятна. "

Отношение по тематиката за броя трофеи от Шлема взе и индивидът, построил Надал като тенисист - неговият чичо и дълготраен треньор Тони Надал. " Мисля, че от дълго време щяхме да приказваме иначе за тази ранглиста, в случай че Рафа не беше пропуснал осем шампионата от Шлема поради травми. Той има 18 трофея, макар че не е взел участие в толкоз доста от конкуренциите през последните 15 г. - съобщи чичо Тони. - Вчера му споделих, че тази година има опция още веднъж да завоюва " Уимбълдън ". Знам, че там ще са Федерер, Джокович, Доминик (Тим - б. р.), още доста положителни играчи, само че мисля, че Рафаел има късмет. "

Австриецът Тим, който в неделя загуби с 3:6, 7:5, 1:6, 1:6 от Рафаел Надал и отстъпи пред испанеца във втори следващ край на " Ролан Гарос ", изрази удивление и благодарност пред противника.

" През последните две седмици дадох всичко от себе си, единствено това мога да направя. Не беше задоволително, само че стигнах доста надалеч - показа Тим, който на 1/2-финал отстрани международния №1 Новак Джокович. - В лицето на Новак победих една от най-големите митове на спорта, а по-малко от 24 часа по-късно трябваше да се изправя против друга легенда, против най-хубавия състезател на клей за всички времена. Това демонстрира какъв брой мъчно е в днешно време да спечелиш шампионат от Големия шлем. Като победих Джокович, се усещах толкоз добре, толкоз благополучен, само че по-късно просто не можах да осъществя най-голямата си фантазия. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР