Новият-стар шампион на НБА е Голдън Стейт! Уориърс не показаха

...
Новият-стар шампион на НБА е Голдън Стейт! Уориърс не показаха
Коментари Харесай

"Голдън Стейт" не показа милост и защити титлата си в НБА

Новият-стар първенец на НБА е " Голдън Стейт "!

" Уориърс " не демонстрираха благосклонност против " Кливлад Кавалиърс " и реализираха четвърта победа в четири мача от финалния плейоф.

В последната среща Стеф Къри и компания имаха безусловно си предимство, завършвайки с победа 108:85. Така " Голдън Стейт " прибра във витрината си 6-и трофей в историята на отбора и втори следващ.

Напрежението от трите следващи загуби (първата след продължение) се отрази на Леброн Джеймс и съотборниците му. Изявите на Краля обаче не бяха задоволителни, с цел да може тимът му да се опълчи против " воините ".

Снимка: Getty Images

Още в самото начало " кавалерите " изоставаха с 3:13 и в последна сметка първата част приключи с 9 точки преимущество за първенците.

Все отново " Кливланд " сподели зъби и съумя да поведе във втората четвърт, само че за малко. Къри вкара тройка в самия край, с цел да могат в " Голдън Стейт " да си отдъхнат и да излязат след почивката като водачи.

Като че ли всичко се реши в третата част, когато " Уориърс " натрупа още по-голяма преднина, което срина " кавалерите ", а Тристан Томпсън даже вкара топката в личния си панер.

Снимка: Getty Images

Последната част бе просто протоколна. В нея Стеф Къри и компания съумяха да усилят преднината си до 25 точки и по този метод още веднъж победоносно да вдигнат купата в НБА.

Стеф Къри приключи с 37 точки за триумфа, Кевин Дюрант добави трипъл-дабъл от 20 точки, 12 битки и 10 асистенции, плюс три чадъра.

Леброн Джеймс завърши с 23 точки, седем битки и осем асистенции, Кевин Лав добави 13 точки и 9 битки за " Кливланд ".

За Най-полезен състезател на финалите бе определен Кевин Дюрант.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР