Новият щам на ковид Ерис“, който придоби епидемичен характер, не

...
Новият щам на ковид Ерис“, който придоби епидемичен характер, не
Коментари Харесай

Кантарджиев бие аларма за новия щам на COVID: Спазвайте правилата! Още от сега направете това

Новият вариант на коронавирус „ Ерис “, който закупи епидемиологичен темперамент, не предизвиква тежко заболяване, само че пък по-лесно се популяризира. Трябва да знаем, че кой знае каква опасност за популацията няма, просто би трябвало да съблюдаваме това, което към този момент сме научили като правила.
Това разяснява пред Нова нюз проф. Тодор Кантарджиев.
Симптомите са същите, като на досегашните варианти. За момента към момента у нас не е засечен, само че на Балканите към този момент се появи. Но отново дублирам – нито е опасност, нито е заплашителен. Ако някой желае да се реваксинира, е добре да се направи в този момент преди да са почнали да циркулират вирусите, разяснява той.
В момента се радваме на доста добра епидемиологична конюнктура. И макар ситуацията, която предполагаше да има доста кърлежи и комари, нямаме кой знае какъв брой повече пациенти, инфектирани от тези кръвосмучещи паразити, спрямо предишни години, уточни професорът.
С какво ли не ни плашеха всякакви хора по малките екрани, чак се чудя. Дори ни убеждаваха, че холера щяла да пристигна през Черно море. Те нито са работили с такива инфекции и микроорганизми, а приказват. Аз съм работил с всички микроби. А в този момент пристигнаха едни хора, те са мои набори, нали, но не са работили и приказват в този момент някакви неща за ваксинопредотвратими болести. Изкараха туберкулозата ваксинопредотвратима – Боже Господи! Ама айде да се върнем на кърлежите по-добре, разяснява той.
Нищо трагично няма при кърлежите, тъй като лекарите се научиха по какъв начин се вади кърлеж, а майките схванаха, че не трябва да пускат децата си там, където има най-вече кърлежи и да им вършат оглед като се приберат у дома, разяснява той.
Сега чакам да почнат да ни заплащат още другата седмица е, че във Финландия има птичи грип. А всички знаем, че през есента птиците от север летят на юг. Не плашете от птичи грип, хора! От него могат да се заразят единствено хора, коити живеят в стеснен контакт с заболели птици, както в Азия, където като стане доста студено, вкарват птиците в стаите, където живеят. Ние обаче имаме едни постройки, които се споделят курници и там живеят птиците, разяснява той.
Ние имаме опит в унищожаването на големи количества птици, тъй че ограниченията като се вземат в точния момент, всичко е наред, сподели той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР