Новият шеф на централната банка на Италия каза, че времето

...
Новият шеф на централната банка на Италия каза, че времето
Коментари Харесай

Шефът на централната банка на Италия казва, че времето за намаляване на лихвените проценти „наближава бързо“

Новият началник на централната банка на Италия сподели, че времето за понижаване на лихвените проценти „ наближава бързо “ и отхвърли опасенията за нова инфлационна серпантина в последният симптом, че натискът се усилва за разхлабване на паричната политика на еврозоната.

Фабио Панета, който стана началник на Banca d'Italia през ноември, сподели, че инфлацията в еврозоната пада по-бързо от предстоящото, провокациите се ускоряват за Вече стагниращата стопанска система на Европа и последните данни „ ясно сочат към продължаваща дезинфлация “.

„ Страховете, че инфлацията ще спре да спада след първичния бърз спад — „ казусът на последната миля “ — в този момент наподобяват неоправдани: инфлацията пада на със същата скорост или по-бързо, в сравнение с се е повишила “, сподели Панета в тирада в събота.

Той добави, че откакто стопанската система на еврозоната е в застой в продължение на пет тримесечия, като индустриалният бранш на района е „ в криза “ и банковото кредитиране закъснение, „ дезинфлацията е в напредна...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР