Новият шампион на България Левски Лукойл отправи сериозни критики към

...
Новият шампион на България Левски Лукойл отправи сериозни критики към
Коментари Харесай

Левски Лукойл с остри критики към Националната баскетболна лига


Новият първенец на България Левски Лукойл насочи съществени рецензии към управлението на Националната баскетболна лига и Българската федерация по волейбол, като в публично позиция до медиите декларира, че не вижда "нито една причина НБЛ да продължи да съществува".

Баскетболистите на Тити Папазов победиха Балкан Ботевград с 3-1 във финалния плейоф на шампионата и завоюваха купата, само че насочат редица рецензии към уредниците на шампионата. "Редица мачове от постоянния сезон и плейофите бяха белязани от противоречиви съдийски решения, в това число такива, предопределили крайния излаз от срещите. Груби нарушавания на правилника в залите – допускане на аудитория до терена и съдийската маса; прояви на треньорски напън и обиди към рефери и противникови отбори; провокации към и сред агитки; случаи на съществуване на невъзможна за игра конюнктура. Липса на целенасочена и поредна работа с клубовете, липса на надзор върху техните бюджети, администриране, работа с подрастващите и почитателите и др", са част от аргументите за недоволството на Левски Лукойл.

"Отговорността за всички тези негативи се носи директно от управлението на Националната баскетболна лига. Натоварена с функционалностите да провежда и управлява всички действия към шампионата на Елитната група по баскетбол за мъже, НБЛ по този начин и не съумя да извърши главната си цел – да увеличи интереса на публиката към баскетбола, да притегли спонсори и да върне най-интелигентния спорт на заслуженото му място измежду най-предпочитаните у нас. Вместо да усилва привлечените средства от телевизионни права и спонсори, през този сезон НБЛ пълнеше бюджета си най-вече с санкции и санкции. В последната среща от финалния плейоф, Лигата не съумя даже да обезпечи ексклузивитета на Българска национална телевизия, допускайки нарушение на подписания с малкия екран контракт, с което заплаши наличието на идващия баскетболен сезон в тв-ефира. При състояние, че Националната баскетболна лига като конструкция с нищо не способства за развиването на професионалния баскетбол, не виждаме нито една причина тя да продължи да съществува. Призоваваме Българската федерация по баскетбол и персонално нейния президент Георги Глушков да поеме своята отговорност за положението и проблемите на най-интелигентния спорт. Би било добре в най-скоро време да бъде планувана среща с управленията на елитните клубове в страната, с цел да се инициира прям диалог за проблемите на баскетбола у нас", се добавя в позцията на "сините". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР