Новият сезон за световната купа по ски алпийски дисциплини стартира

...
Новият сезон за световната купа по ски алпийски дисциплини стартира
Коментари Харесай

Световната купа в ските стартира с пълни трибуни

Новият сезон за международната купа по ски алпийски дисциплини започва през днешния ден в Зьолден (Ав). На глетчера Ретенбах първи великански слалом ще карат дамите. Стартът на първия манш е в 11,00 ч (б.в.), а вторият е от 14,15 ч. В стартовия лист са 75 състезателки от 24 народи.

С първи номер е звездата на американците Микаела Шифрин, а незабавно след нея е първата италианка носителка на огромната Световна купа Федерика Бриноне. Световната шампионка в гигантския слалом за 2021 г Лара Гут-Берами (Швейц) е с номер 4. Словачката Петра Влъхова, която през предишния сезон завоюва Кристалния глобус за първи път е под №7.

На трибуните се чака да има към 7000 фенове. Заради пандемията от ковид през предишния сезон всички стартове в Австрия бяха без аудитория. За да стигнат до финала на Ретенбах обаче всички искащи с изключение на билет би трябвало да имат и документ за ваксина против ковид, негативен PCR тест или да са изкарали вируса в последните 6 месеца. Всички почитатели ще би трябвало първо да покажат документ, че са здрави и тогава да се качат на рейсовете, които ще пътуват от Зьолден до глетчера.

Завръщането на почитателите естествено зарадва всички хотелиери в Зьолден. Селцето в долината Йоцтал напряко оживя нощес. Преди година всичко бе пусто, а трибуните празни. Сега обаче заведенията за хранене се пукат по шевовете, а хотелите са съвсем цялостни. Навсякъде се влиза след проявление на годен документ за липса на ковид.

Българската звезда Алберт Попов от седмица е в Зьолден и тренира интензивно за първия старт на мъжете, който ще е в неделя от 11,00 и 14,30 ч (б.в.). Гигантският слалом не е коронната дисциплинираност на Аби, само че той е убеден в силите си и ще желае да покаже най-хубавото без значение, че ще започва с един от последните номера.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР