Новият сезон в Националната баскетболна асоциация почти сигурно ще започне

...
Новият сезон в Националната баскетболна асоциация почти сигурно ще започне
Коментари Харесай

Новият сезон в НБА почти сигурно ще започне няколко дни преди Коледа

Новият сезон в Националната баскетболна асоциация съвсем несъмнено ще стартира на 22 декември, оповестява ESPN. По-късно през днешния ден управлението на лигата и Асоциацията на играчите в НБА ще проведат обособени срещи, на които ще разиска сезонът да стартира в дните преди Коледа.

За момента проектът е постоянният сезон да се състои от 72 мача, а плейофите да завършат през юни, което да разреши на играчите да вземат участие и на Олимпийските игри в Токио идното лято.

Ръководството на лигата поддържа тази концепция през цялото време, само че досега играчите упорстваха за новата акция да стартира в средата на януари. Очертаващите се големи финансови загуби при втория вид обаче са предиздвикали Асоциацията на играчите да премисли решението си.

Според медиите е допустимо баскетболистите да изгубят до 18 % от възнагражденията си през идващите две години. Очакванията на медиите са двете страни да реализират публично единодушие до края на тази седмица. Това ще значи, че пазарът на свободните сътрудници ще отовори незабавно след драфта, който ще се организира на 18 ноември. Тренировъчните лагери би трябвало да стартират на 1 декември.

По планирани данни Националната баскетболна асоциация ще завоюва сред 500 милиона и 1 милиард $, в случай че сезонът стартира преди Коледа и всеки отбор изиграе по 72 мача. Заради съкращаването на сезона през предишния сезон поради пандемията от COVID-19 приходите на лигата спаднаха с 1,5 милиарда $.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР