Новият разчет на цените залага на новото покритие и редуцираните

...
Новият разчет на цените залага на новото покритие и редуцираните
Коментари Харесай

АПИ: Тол таксите ще доведат до 1-2% нарастване на цените

Новият план на цените залага на новото покритие и редуцираните цени, като приказваме за 1-2% повишение на цените на стоките. И то в сюжети, в който има 100% отсрочване на тол таксите върху цените. Това сподели проф. Олег Асенов, член на УС на Агенция „ Пътна инфраструктура “ в за bTV. По думите му става въпрос за система, която да събира пари, с цел да бъдат ремонтирани пътищата и да бъдат създавани нови.
„ При тази цена и това покритие ние предвиждаме 450 млн. лева единствено от тол такси, като вероятно и от винетни такси и леките коли още 270 млн. лева Ще се събере един потенциал от към 700 млн. лева, което е сериозният най-малко, което да обезпечи възпроизводство на инфраструктурата “, изясни проф. Асенов.
„ Залагането на над 1 милиарда лева при започване на основаването на тол системата беше на база разбори, не на дефиниране на сакрални цифри. То е на база на това какъв брой пари има потребност пътната инфраструктура да бъде финансирана. В момента ние ще работим с модел на финансиране, който ще бъде под 100%, само че за началото на въвеждането на тол системата това е един добър метод “, сподели още той.
„ Изплащането на тол системата ще бъде % от тези пари, които идват. При изискване, че нейната цена е към 150 млн. лева, в границите на 5 години тя ще бъде изплатена изцяло и то по един дребен % обособяване за възпроизводство на самата инфраструктура “, изясни още проф. Асенов.
Според него разговорът е единственият инструмент, който може да спре готвеният на 13 януари митинг на превозвачите.
„ Диалогът е единственият инструмент, който може да има институциите за работа с всички заинтригувани лица. Ние различен инструмент нямаме, тъй че ние ще търсим разговора “, посочи още проф. Олег Асенов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР