В Българя има една работеща атомна електроцентрала. Това е АЕЦ

...
В Българя има една работеща атомна електроцентрала. Това е АЕЦ
Коментари Харесай

ПП „Възраждане“ иска „Росатом“ да извърши ремонт на шести енергоблок на АЕЦ „Козлодуй“

В Българя има една работеща атомна електроцентрала . Това е АЕЦ „ Козлодуй “ . В последните години този стратегически обект, част от националната сигурност на страната ни, е обект на доста опити. Като стартираме от промяна на едно гориво с не толкоз дейно друго гориво и приключим с неналичието на съответно стопанисване и осъществяване на нужните поправки.

В последните три години шести енергоблок на АЕЦ „ Козлодуй “ е претърпял няколко непредвидени прекъсвания , отвън Плановия годишен ремонт. Причина за тези прекъсвания е проблематичен тръбен вързоп на трети парогенератор на енергоблока , който се състои от избран брой тръбички.

Вследствие на нападателната среда – високата температура и радиация, някои от тях от съответния проблематичен тръбен вързоп дефектират. Или по-точно казано следи се нарушение в цялостта на обвивката , което води до постъпване на топлоносител от Първи силует, който е радиоактивен, в топлоносителя на Втори силует,който е нерадиоактивен. Това значи единствено и само едно – нарушаване на защитна преграда ! Вследствие от нагряването при стартирането на енергоблока и спадането на температурата на тръбичкие, при прекъсването на енергоблока в проблематичния тръбен вързоп се генерират нови нарушавания . Освен това самото съоръжение има избран брой цикли, а непредвидените прекъсвания съкратяват остатъчния му запас, заради изменение в материалите, от които той самия е построен.

За да бъде сменен проблематичният тръбен вързоп е належащо бордът на шефовете на АЕЦ „ Козлодуй “ да изиска от РОСАТОМ да направи нужния ремонт , защото атомният реактор ВВЕР-1000 е план точно на съветската компания. Това показват в своя позиция от Политическа партия „ Възраждане “. 

Този ремонт е от голямо значение за сигурността на оборудването и ще предотврати следващи непредвидени прекъсвания по няколко пъти в годината на шести енергоблок, с което ще се резервира работоспособността на оборудването за по-голям интервал от време, както, ще се резервира ядрено-горивния цикъл на нуклеарното гориво, защото при всяко непредвидено прекъсване се съкратява престоя на нуклеарното гориво с 10 %. С други думи, макар прекъсването на енергоблка за ремонт, в дълготраен проект това деяние ще акумулира по-голяма облага и надеждност на оборудването , надлежно ще понижи фрапантно и риска от тежки авари.

Още през днешния ден ние от „ Възраждане “ ще потърсим отговорност от изпълнителния шеф на АЕЦ – Козлодуй и от Министъра на енергетиката, за какво се опитва с сигурността на цялостен един континент . Подлага ли управлението на АЕЦ „ Козлодуй “ нуклеарната сигурност под подозрение единствено, с цел да се потвърди пред по този начин наречените ни евроатлантически сътрудници какъв брой самостоятелни можем да бъдем от Руската Федерация.

Ако оправданието за това незаконно държания са глобите, които Европейският съюз наложи на Руската Федерация, то желаеме отговор на въпроса, за какво българският народен интерес още веднъж е тежко потиснат . За следващ път стои въпроса, откакто страните членки на Европейски Съюз, които експлоатират реакторите ВВЕР-1000, към момента употребяват напълно съоръжение и нуклеарно гориво от РОСАТОМ, за какво България продължава да търпи тежки вреди от глобите наложени от европейския съюз, а не е поискала изключение, откакто явно такова може да бъде направено. Господа, нуклеарната енергетика не е поле за опити, българската енергетика дълги годин е жертва на некадъни и корумпирани политици и е време на това безумство да бъде комплициран край, пишат още от Политическа партия „ Възраждане “. 

Протестиращите производители на зелена сила пред Искра.бг: Фалирали сме! Отиваме пред КЕВР!

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР