Новият първи министър на Северна Ирландия и лидер на националната

...
Новият първи министър на Северна Ирландия и лидер на националната
Коментари Харесай

Северна Ирландия отново заговори за референдум

Новият първи министър на Северна Ирландия и водач на националната републиканска партия " Шин Фейн " Мишел О`Нийл съобщи пред Скай Нюз, че оспорва изказването на държавното управление на Обединеното кралство, че не вижда " реалистична вероятност за осъществяване на допитване " по ирландските граници за " още едно десетилетие ". Изявлението е част от документ, в който се обрисува основата на завръщането на Демократичната юнионистка партия (ДЮП) към шерване на властта.

Юнионистите поддържат запазването на Северна Ирландия като част от Обединеното кралство. " Шин Фейн " е за обединяване с Република Ирландия.

Демократичната юнионистка партия отхвърли да си сътрудничи с " Шин Фейн " в символ на митинг против комерсиалните правила на Брекзит, които съгласно нея отслабват позицията на Северна Ирландия в границите на Обединеното кралство, което прави невероятно за Северна Ирландия да сформира ново държавно управление.

Миналата седмица Демократичната юнионистка партия реализира съглашение с английското държавно управление за преустановяване на протеста си на законодателния орган, което включваше увеличение на финансирането с 3,3 милиарда паунда (4,2 милиарда долара) и ограничения, които съгласно нея ще укрепят съюза.

" Категорично бих оспорил казаното от английското държавно управление в този документ, тъй като избирането ми за първи министър демонстрира измененията, които се случват на този Остров. Вярвам, че живеем в десетилетие на благоприятни условия и също по този начин имам вяра, че можем да създадем две неща по едно и също време ", съобщи О`Нийл.

" Можем да споделим властта, да я създадем постоянна, да работим дружно всеки ден във връзка с публичните услуги и в същото време да преследваме своите еднообразно законни желания ", добави тя.

О`Нийл пое управлението на държавното управление на Северна Ирландия, а неин заместител е Ема Литъл-Пенгели от Демократичната юнионистка партия. Юнионистите ще вземат участие в новото държавно управление като младши член на обединението.

За първи път в историята националистите оглавяват държавно управление на Северна Ирландия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР