Новият парламентарен сезон започна със скандали и призиви за предсрочни

...
Новият парламентарен сезон започна със скандали и призиви за предсрочни
Коментари Харесай

Депутати от БСП тръгват на срещи с избиратели, само 20 ще стоят в пленарна зала

Новият парламентарен сезон стартира със кавги и апели за предварителни избори от страна на опозицията. От ляво обявиха, че по 20 техни депутати ще стоят в пленарната зала, а останалите ще се срещат с гласоподаватели. Управляващите пък си пожелаха сполучливо привършване на мандата. Първият пленарен ден от новата сесия мина под знака на догатките дали ще бъдат признати трите министерски оставки.

Безспорно ще има напрежение поради този самобитен протест, който през днешния ден оповестиха от Българска социалистическа партия. Те обявиха, че единствено 20 депутати на ротационен принцип ще участват в залата. Това съгласно ръководещите няма да попречи на работата на Народното събрание.
Цветан Цветанов - ръководител на ПГ на ГЕРБ: Знаем, че сме неуместна коалиция за съперниците си, тъй като съумяхме да дадем отпор на безотговорния популизъм. Желаещите да ни сменят във властта очевидно нервничат и стават все по-безпардонни, което плаши и отблъсква хората.Корнелия Нинова - ръководител на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ": Тази зала, този парламент и това болшинство е изчерпало своята функционалност. Ние желаеме оставката на държавното управление, завършек на тази мъка, желаеме разформироване на Народното събрание и желаеме предварителни избори.Цветан Цветанов: Преди минути бяха вътре 35. Тя преди час разгласи, че ще станат 20. Ето ви едно несъблюдение на политическо решение, ние знаем, че в Българска социалистическа партия има разединение. Корнелия Нинова: Следващите дни ще сме очевидци на борбата Цветанов-Борисов. Подадени оставки от министър председател Борисов се оспорват от господин Цветанов. Цветан Цветанов: Пуска в общественото пространство, че има нещо сред мен и Борисов. Този филм и този сюжет съм го слушал от 2008 година. Мустафа Карадайъ - ръководител на ПГ на Движение за права и свободи: Сега главният въпрос не е към този момент и единствено в самото държавно управление. То към този момент на практика си е отишло с абдикиране от отговорностите си. Остава единствено актът за овакантяване на властта да се оформи юридически. Веселин Марешки - ръководител на ВОЛЯ: Може би би трябвало да ви поздравя освен за разкриване на новата сесия, а по-скоро и за началото на новата предизборна акция, тъй като виждаме в изявите на някои водачи, че внезапно се загрижиха за народа, отново отвориха торбите с подправени обещания.  © Христо Касабов / БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР