Новият парламент няма право на грешка и протакане, защото хората

...
Новият парламент няма право на грешка и протакане, защото хората
Коментари Харесай

Румен Радев: Връщането на статуквото не се състоя

Новият парламент няма право на неточност и отсрочване, тъй като хората няма да простят, предизвести президентът

Очакванията, че жителите ще се изморят от избори и ще предпочетат да се върнат към познатото остаряло, не се сбъднаха. Връщането на статуквото на бял кон не се състоя, макар големите пари, клеветите и пропагандата, които ни заливаха всекидневно с подправени вести, режисирани кавги и поставиха големи старания да отхвърлен хората от изборите даже и през днешния ден. Това съобщи спечелилият балотажа настоящ президент Румен Радев в първото си изказване след успеха си.

Приключи един невиждан политически месец с два типа избори, които ясно откроиха желанието на нашият народ за смяна, за разкъсване с корупцията, грабежа и беззаконието, за отстраняването на мафията от властта, разяснява Радев.

България устоя този изпит на народна власт. Не се поддаде на опитите да се посее етническо разделяне. Разумът и родолюбието надвиха над апатията и лъжата, сподели още Радев.

Новият парламент няма право на неточност и отсрочване, тъй като хората няма да простят, предизвести президентът. Всеки от тези партии, който пренебрегне това - ще бъде самоубийствено. Ще бъде непризнат от хората, в случай че партиите тръгнат против волята на народа, добави той.

Очакванията на обществото са, че би трябвало да се види отчетливо политическо болшинство, което да предприеме незабавни промени в правосъдната система, да не допусне социално-икономическа рецесия през зимните месеци, да обезпечи нуждаещите се, да вземе отлагани с години решения. Борбата с пандемията остава предпочитана задача, а новото държавно управление не би трябвало да отстъпва от националните позиции, изключително когато залогът е за българската еднаквост и история и правата на нашите сънародници зад граница, зададе рамката Радев.

Нашият слоган: С вас сме!, остава наше кредо и за вбъдеще, сподели президентът и благодари на всички, които са били с него. Това е победа на взаимното ни доверие, на разсъдъка и на единната ни религия, на предпочитание за правда и правдивост, на солидарното ни възприятие, че дружно можем да съумяваме. Предстоят ни още доста старания, само че България излиза от застоя и автокрацията, на пътя на развиването, свободата и модернизацията. Аз съм оптимист, добави президентът.

Изказването си Радев стартира с признателност към всички, които са дали своят вот и са го подкрепили - гласоподаватели и партии, към хората от изборните комисии и към чиновниците на реда. Демокрацията действа с помощта на вас, съобщи той. Искам да поздравя проф. Герджиков и останалите претенденти за президент, по тази причина, че дадоха своите хрумвания в тази акция, добави Радев.

Вицепрезидентът Илияна Йотова също изрече благодарности на всички, които са им дали доверието си и са работили за тях. Благодаря на всички, които участваха в това гласоподаване, тъй като демонстрираха, че са жители, а не жители, сподели още тя.

В персонален проект Йотова посвети успеха на починалия си татко, тъй като той я е направил " мощното и самоуверено момиче ". А в политически проект я посвети на " един огромен българин, който пръв ни се довери преди 5 година - Стефан Данаилов ".

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР