Новият оръжеен пакет на Съединените щати за Израел и Украйна

...
Новият оръжеен пакет на Съединените щати за Израел и Украйна
Коментари Харесай

Военна помощ за Украйна и Израел на стойност доста повече от $2 млрд. готви президентът Байдън

Новият оръжеен пакет на Съединените щати за Израел и Украйна ще бъде на доста по-висока стойност от 2 милиарда $. Това съобщи съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан, представен от организация Ройтерс.
 
В изявление за предаването на CBS " Face the Nation ", той съобщи, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще организира интензивни диалози с Конгреса на Съединени американски щати тази седмица по отношение на нуждата пакетът да бъде утвърден.
 
Борбите на републиканците да изберат ръководител на Камарата на представителите, откакто преди съвсем две седмици партийните хардлайнери смъкнаха Кевин Маккарти, забавиха дейностите по законодателството.
 
Байдън обмисля искане за бюджет, сплотяващ помощта за Израел, Украйна и евентуално Тайван, с цел да усили възможностите той да бъде утвърден на фона на апелите на някои републиканци за понижаване на средствата за Киев.
 
Някои републиканци към този момент обявиха, че няма да поддържат никакъв пакет от помощи за Израел, който също има помощ за Украйна. Не е ясно и по какъв начин избран законопроект ще се придвижи през Конгреса без ръководител на Камарата на представителите.
 
Запитан дали настояването ще бъде за 2 милиарда $, Съливан отговори: " Цифрата ще бъде доста по-висока, само че, както споделих, сигурно ще включва нужното военно съоръжение за отбрана на свободата, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна и помощ на Израел да се отбрани в битката с терористичната опасност ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР