Новият Омикрон често не поразява обонянието, а се характеризира със

...
Новият Омикрон често не поразява обонянието, а се характеризира със
Коментари Харесай

Силно главоболие е характерно за новия вариант на COVID

Новият Омикрон постоянно не поразява обонянието, а се характеризира със мощно главоболие, кашлица, температура и изнемощялост.

Това съобщи пред Българска национална телевизия основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

“Сегашните вариации на COVID-19 са неприятни и бързо се популяризират. Все отново те не водят до цялостен напън върху здравната система ”, посочи доцент Кунчев.

По думите му доста зависи от равнището на имунитета и положението на организма по какъв начин ще реагира на COVID-19 сега, само че не трябва да се подценяват рисковете.

“Няма го този присъщ симптом при класическите разновидности на загуба на подушване, съвсем липсва. За сметка на това главоболие, доста мощна изнемощялост, температура, въпреки и не постоянно във високи стойности и доста неприятна кашлица, която първоначално стартира като раздразнение в гърлото, по-късно става доста изявена, в обособени моменти човек съвсем не може да си вземе въздух ”, изясни Кунчев.

Новите доказани случаи на ковид у нас за последното денонощие са 305, сочат данните на Единния информативен портал

Направени са 2230 теста, което значи, че делът на позитивните резултати е 13,7 %.

Починали са двама пациенти с доказана коронавирусна зараза.

Към днешна дата в болница са 343 души с диагноза COVID-19, от които 26 са в интензивно поделение. Новопостъпилите в болница са 54.

Излекувани през последното денонощие са 252 души, а общо от началото на пандемията – 1 273 218.

Активните случаи все още са 3475.

През последните 24 часа са сложени 2730 дози ваксина против КОВИД-19, а общо от началото на имунизационната акция поставените ваксини са 4 622 540.

Общо 38 470 души у нас са изгубили борбата с ковид от доказаните 1 315 163 инфектирани от началото на пандемията, сочат данните на Единния информативен портал.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР