Новият национален селекционер по футбол на България Красимир Балъков подчерта,

...
Новият национален селекционер по футбол на България Красимир Балъков подчерта,
Коментари Харесай

Новият селекционер обяви: Нямам за цел да подмладявам отбора

Новият народен селекционер по футбол на България Красимир Балъков акцентира, че пред него в никакъв случай не е поставяна задачата да подмладява отбора по време на квалификациите за Евро 2020. Наставникът съобщи след провалянето на своя Етър с 0:1 от Левски в баража за Лига Европа, че главното условие на БФС към него е да направи опит да прекъсне отрицателната серия от 15 години без присъединяване на огромен конгрес.

„ За да се стигне до подмладяване на националния тим, би трябвало да се следят всички млади и перспективни играчи. Това го вършим, само че не можем да следим всички, до момента в който БФС не излезе с ясна позиция, че това вършим. Такава задача за подмладяване не ми е поставяна. От мен се желае, в случай че мога, да класирам тима на Евро 2020. Затова групирам опитни и млади състезатели, да създадем една сплав, която да може да реализира тази цел, която към този момент споменах”, сподели Балъков.

„ Имах най-малко 2-3 диалога с Петър Хубчев (неговият предходник – б.р.). ЗА страдание, нито той, нито аз имахме време да седнем, с цел да поговорим по-обстойно. Отново ще го потърся при всички положения. Говорих и с сътрудника Георги Донков (помощникът на Хубчев – б.р.). Ние сме сътрудници и всеки от нас желае триумф. При него имаше триумф, реализира положителни резултати, само че за жалост той към този момент не е селекционер на националния тим, само че аз мога да получа от него това, което ми би трябвало.”

В същото време 53-годиншият Балъков подходи извънредно дипломатично към абсурда с полиграфа, който раздруса Черно море и Първа лига в последния кръг.

„ Не желая да разясня случилото се в общественото пространство. Още повече то е клубна материя, нямам и задоволително информация, че да разясня. Аз се видях с футболистите при награждаването оня ден. Говорихме, наподобяват ми добре и допускам, че няма да имат проблеми. Въпросът е, че ще има други диалози. Доколкото знам на 31-и май имам конференция, която мога да дам пред публицистите. Не е наложителна да я давам, само че ще го направя, с цел да държа всичко в тима транспарантно. Тогава ще приказвам повече”, даде обещание Балъков
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР