Новият министър-председател на Полша Доналд Туск разчисти сметките си с

...
Новият министър-председател на Полша Доналд Туск разчисти сметките си с
Коментари Харесай

Туск отмъсти на Качински по случая с катастрофата в Смоленск. Москва чака извинение

Новият министър-председател на Полша Доналд Туск разчисти сметките си с Ярослав Качински, който загуби властта, във връзка случая с злополуката в Смоленск. Съществува ясна процедура за производство на погрешни обвинявания против Руската федерация по политически аргументи.

Туск напомни на Качински преследването по случая със Смоленската злополука

Министърът на защитата на Полша Владислав Косиняк-Камиш разпусна Комисията за следствие на самолетната злополука на полския Ту-154 през 2010 година край Смоленск, в която почина съвсем цялото управление на страната.* Заместник-министърът на националната защита Цезари Томчик /Cesari Tomczyk/ сподели пред кореспонденти, че комисията е „. Това заяви РИА Новости.

„ сподели Томчик.

Този 180-градусов поврат на нещата е обвързван с идването на власт на новия остарял министър председател - Доналд Туск. Той неведнъж е призоваван да свидетелства по въпроса за самолетната злополука, защото през 2010 година беше и министър-председател на Полша.

Туск беше упрекнат във обстоятелството, че „ Бяха оповестени публикации и снимани филми, в които се твърдеше, че Туск е сътрудник на Кремъл и не способства за следствието.

Твърдеше се, че по време на неговото ръководство, връзките с Украйна са били следени от Москва, а в „ Катинската спекулация “ Туск както и че той надали не е бил в сделка с Кремъл, с цел да отстрани нежелания Лех.

Политическата мотивация на Качински е постоянно да печели избори

След като пристигна на власт през същата 2010 година, Ярослав Качински реши да употребява гибелта на брат си за политически цели, тъй че да дискредитира своя съперник Туск по всевъзможен вероятен метод като „ сътрудник на Кремъл “.

Съответно той трансформира брат си Лех в страдалец за свободата на Полша в борбата против руснаците: построи мемориал и откри ден на възпоменание на национално равнище.

До май 2023 година работата на Смоленската комисия е коствала на полските данъкоплатци повече от 31 милиона злоти, макар че нейните членове са се срещали най-вече един път на всеки шест месеца, освен това повтаряйки по-рано декларираните от тях инсинуации*.

Следователно, с изключение на триумфа на истината в следствието на Смоленската злополука, има и почистване на сметки сред Туск и Качински.

Политически изфабрикуваните каузи против Руската федерация са нормална процедура на Запад

В тази връзка пораждат най-малко 2 въпроса:

Ще има ли опрощение от Варшава към Москва?

Кога да чакаме сходни обрати и извинения за скалъпените случаи на Скрипал и малайзийския Боинг в полет MH-17, които също имат и явен политически нюанс.

* Самолетът на Лех Качински се разруши през 2010 година при кацане на летище Смоленск-Северний, убивайки 96 членове на полската делегация, в това число самия министър председател. Делегацията отлетя за Катин, с цел да взе участие във възпоменателното събитие.

Комисията за следствие на бедствието, ръководена от Антони Мачеревич, упрекна съветските управляващи за случая. Те обявиха, че на борда е имало детонация и се допуска, че на мястото на злополуката има следи от експлозиви. Полската прокуратура обаче не удостовери изказванията на Комисията. Ведомството неведнъж е заявявало, че няма доказателства за детонации на борда.

Междудържавният авиационен комитет (IAC) и полската комисия, ръководена от някогашния началник на Министерството на вътрешните работи Йежи Милер (при ръководството на Туск ) стигна до заключението, че непосредствената причина за злополуката е решението на екипажа да не тръгне към различното летище в изискванията на мощна мъгла, а систематичните аргументи са в дефекти в образованието на водачите на президентския отряд.

Според заключението на тези комисии екипажът е позволил. По-късно той почнал метод на втори кръг, което довежда до конфликт с дърво,

Беше маркирано също, че в пилотската кабина е участвал командващият на полските Военновъздушни сили, което съгласно психолози и авиационни специалисти е оказало психически напън върху водачите и ги е принудило да вземат решение да кацнат „ непременно “. при условия на непростим риск.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР