Новият министър на транспорта Николай Събев обяви, че уволненията в

...
Новият министър на транспорта Николай Събев обяви, че уволненията в
Коментари Харесай

Транспортният министър: Не си отиват хора, за да дойдат наши хора

Новият министър на превоза Николай Събев разгласи, че уволненията в БДЖ не са направени самоцелно, единствено с цел да бъдат назначени " наши хора ". 

Той изясни, че освобождението wправителя на БДЖ-Пътнически транспорти Любен Нанов e разследване на работата на служебния министър Христо Алексиев. 

" Разгледахме резултатите и данните, които той ни показа, и трябваше да вземем решение да стартираме помяната в БДЖ. Ръководители, чиито ведомства са с неприятни финансови резултати и качество на ръководство, не трябва да чакат да им изискат оставката - сподели Събев пред Българска национална телевизия. - Нанов беше освободен, защото цифрите не са окуражителни. Лошото положение на мотрисите и вагоните е един от претекстовете. Министър Алексиев към този момент беше подал нужните документи в органите, които ще резследват този случай.  В момента тече следствие, само че нарушаванията са явни . Започваме работа с две предприятия, които са във в действителност банкрут. За да стане смяната, първо би трябвало да се направи смяна в управлението. Човекът който сега е шеф на пътнически транспорти е краткотрайно на поста - до момента в който обявим конкурс. В момента приготвяме изискванията за състезанието.  Ние желаеме да забележим хора, които са годни за работа и имат предпочитание да вършат промяна. Самият аз нямам любимец за поста, не разтребвам път за никого. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР