Новият лидер на младежката организация на Движението за права и

...
Новият лидер на младежката организация на Движението за права и
Коментари Харесай

Сезгин Мехмед е новият председател на Младежкото ДПС

Новият водач на младежката организация на Движението за права и свободи е Сезгин Мехмед. Той беше и единственият претендент за поста.

Заради пандемията от ковид и рестриктивните мерки за събиране на повече от 30 души на едно място младежката организация на партията организира първата в историята си онлайн конференция. Тя е тест за цялата партия, защото на 12 декември по същия модел се чака да бъде избран отново и партийният водач Мустафа Карадайъ.

Младежкото Движение за права и свободи се събра на VIII-та си Национална конференция, която стартира малко след 11 часа, като в обществената мрежа Facebook започва видео по какъв начин близо двадесет млади партийци отпред с ръководителя Илхан Кючюк стоят прави с маски в партийната централа на столичния бул. "Александър Стамболийски " и слушат първо българския, а след това европейския химн.

Водещите оповестиха, че в конференцията на младежката организация на Движение за права и свободи, която със своите над 23 000 членове е най-голямата партийна конструкция на младежи в Европа, вземат участие 350 души. Като посетители бяха обявени водачът Мустафа Карадайъ, депутатите от партийното управление Йордан Цонев, Хамид Хамид, Халил Летифов, Нигяр Джефер, кметът на Кърджали Хасан Азис и посетители от чужбина.

Висшият конгрес избра ново управление посредством видеоконферентна връзка. Единствен претендент за водач беше Сезгин Мехмед, който заемаше поста зам.-председател.

"Вие сте длъжни да се развивате изпреварващо. Това значи от своя страна - положително, устойчиво обучение, нови квалификации и нови умения ", обърна се Мустафа Карадайъ към младежката организация на Движение за права и свободи на извършения онлайн конгрес.

Сезгин Мехмед е роден на 02 април 1987 година в гр. София. Завършил е магистърска степен по „ Политически мениджмънт и обществени политики” в Нов български университет, бакалавърска степен по компетентност „ Маркетинг” и професионална подготовка „ Икономист”. Българско учебно заведение за политика „ Димитър Паница” – Випуск 2015, Световният конгрес по народна власт в Страсбург – 2015 година Член на Управителния съвет на Национален юношески конгрес (НМФ). Секретар на Младежко Движение за права и свободи в интервала 2013 – 2016 година Владее турски и британски език.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР