Новият канал ще е първият телевизионен кооператив в БългарияИдеята за

...
Новият канал ще е първият телевизионен кооператив в БългарияИдеята за
Коментари Харесай

„Първа програма“ съживява спомените за Народната република навръх 9-и септември

Новият канал ще е първият ефирен кооператив в България
Идеята за основаване на соц-телевизията идва от покачвания интерес на обществото към епохата на социализма
Телевизията потегля по кабелните оператори в страната и онлайн на www.parvaprograma.com

Точно 75 години след знаковия деветосептемврийски прелом започва новата кабелна телевизия с покритие в цялата страна " Първа стратегия ", която ще демонстрира достоверни исторически фрагменти от интервала 9 септември 1944 - 10 ноември 1989.
Желаещите да получат ретро-телевизията, могат да се извърнат към своя кабелен снабдител, с цел да схванат по какъв начин да я прибавят към своя програмен пакет. Каналът може да бъде гледан и онлайн на адрес: www.parvaprograma.com. На този стадий основателите на малкия екран няма да се обявяват обществено, тъй като се притесняват от ненужно политизиране на плана, което да опорочи техния труд.

Създателите на " Първа стратегия " настояват, че задачата на новата телевизия е да съживи спомените за живота преди 9-и септември и подсигуряват, че техният план няма да бъде политически оцветен или свързван с една или друга партия. Целевата публика на новата кабелна стратегия ще са носталгиците „ по това време ", както и любопитните по историческите летописи в интервала 1944-1989-а година.

Ретро каналът връща старите ленти

„ Идеята за основаване на соц-телевизия идва от покачвания интерес на обществото към живота в епохата на социализма в последните години, в това число и от по-младото потомство. Крайно време беше този интерес да прерасне в нещо по-голямо като ефирен план. Филмите, предаванията и културната стратегия ще са без аналог в различен народен или районен канал ", дават обещание основателите на малкия екран.

Зад плана стои близо година труд на екипа на малкия екран, които са събрали хиляди архивни фрагменти. Може би най-интересната част на ретро канала ще бъде неговата развлекателна част. Богата музикална селекция ще радва носталгиците по времето на социализма с определени песни от златната история на българската сцена. „ Черешката на тортата " ще бъде филмовата стратегия, която готви доста изненади за феновете с незабравими ленти от българското, руско и братско кино, пленяващи дъха сериали и кинопрегледи, проследяващи една от най-знаковите столетия от историята на България.

Зрителят ще бъде и продуцент в неповторимия ефирен кооператив

„ Първа стратегия " ще действа на кооперативен принцип. Публицистиката към този момент няма да е зона за определени, а всеки ще може да предложи своя концепция за предаване, да изпрати фотоси или да опише гледната си точка за живота по време на българския социализъм.

По-активните фенове ще имат опцията да създават програмата на малкия екран дружно с редакторския ѝ екип като водят свое предаване. От малкия екран постоянно ще дават „ пионерско предписание " за всички доброволци, които оказват помощ за развиването на канала като им дават специфични награди!

Можете да се обърнете към своя кабелен оператор, с цел да разберете по какъв начин да включите „ Първа стратегия " към своя ефирен пакет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР