Новият жилищен комплекс в столицата "София ленд резиденс" получи специална

...
Новият жилищен комплекс в столицата "София ленд резиденс" получи специална
Коментари Харесай

София ленд резиденс със специална награда в конкурса Къща на годината

Новият жилищен комплекс в столицата "София ленд резиденс " получи специфична премия по време на 23-ото издание на състезанието "Къща на годината ", проведен от списание "Идеален дом ". Архитектурното украшение бе отличено за природосъобразно строителство.

Издателят на "Идеален дом " и "24 часа " Венелина Гочева връчи наградата на мениджъра на комплекса Любомир Димитров на стилната гала, състояла се в хотел "Интерконтинентал ".

"Това е място, в което всеки човек си мечтае да живее ", съобщи Гочева. "То е на метри от Ловния и Южния парк, качеството на строителството е високо, дворът е с фантастична зеленина, работещи фотнани, пейки и кошчета за отпадък. И всичко това преди жителите да се нанесат в жилищата си ", разяснява още тя.

Любомир Димитров пък посочи, че планът е почнал от бетонна площадка с пет брезички, които са били непокътнати. "В момента са засадени над 700 растения, има 17 декара парк, пет здания “, разказа затворения комплекс до Борисовата градина в столицата той, откакто благодари за премията.

На събитието в хотел "Интерконтинентал " участваха кметът на София Йорданка Фандъкова, основният проектант на града Здравко Здравков и редица изтъкнати архитекти и дизайнери.

"София ленд резиденс " бе измежду 46-те номинирани в състезанието "Къща на годината ". Журито в състав арх. Александрина Ненкова, Албена Владимирова-Андреева, Ина Дамянова (интериорен дизайнер) избра отличените планове измежду тези, които през годината е разгласило списание „ Идеален дом “. Специалистите бяха единомислещи, че премията за природосъобразно строителство за комплекса е изцяло заслужена.
Главният редактор на "Идеален дом " Таня Червенкова поздрави призьорите. "За тези 23 години успяхме да съберем величествен кръг от дизайнери, архитекти, производители на мебели. И дружно да работим за по-високата просвета на бита у нас ", добави тя.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР