Новият главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна генерал Олександър Сирски

...
Новият главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна генерал Олександър Сирски
Коментари Харесай

Сирски обеща асиметричен отговор на руското въздушно господство

Новият главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна военачалник Олександър Сирски направи изказване в канала си в Telegram във връзка втората годишнина от съветската инвазия в Украйна.

Той означи, че последните две години са трансформирали войната в Украйна " в най-голямата в Европа след Втората международна война ". Според него никой не е очаквал, че Украйна ще издържи първите дни на офанзивата: " Никой не вярваше, само че Украйна вярваше! Тя повярва, пребори се и оцеля. Между оръжията и евакуацията избрахме оръжията . "

Сирски изброи триумфите на украинските въоръжени сили за две години война: борбата за Киев, ,, и.

" Имаше и опит за украинско контранастъпление, който, за жалост, заради справедливи условия не докара до стремежи резултат ", написа Сирски.
 Сирски от фронта: Обстановката е извънредно комплицирана
Сирски от фронта: Обстановката е извънредно комплицирана

Руските окупатори не престават да усилват напъните си и имат числено предимство

Главнокомандващият също по този начин благодари на всички бранители на Украйна и настрана на сътрудниците на Киев, които му дават военна помощ: " Всеки снаряд, всеки танк, всяка бронирана машина е на първо място за опазване живота на украински боец. Ние се борим за всеки метър от нашата земя, само че най-ценното нещо, което имаме, е животът на украинския боец .

Сирски се надява, че в близко бъдеще Украйна ще може да даде " несъразмерен отговор " на съветското въздушно владичество , само че без да прецизира по какъв начин ще наподобява той.

" И най-после за най-важното. Днес повече от всеки път имаме потребност от единение ", приключи главнокомандващият. " Убеден съм, че нашата победа е в единството. И тя сигурно ще бъде там. Защото светлината постоянно побеждава тъмнината! "
 Две години съветска инвазия в Украйна, а светът още няма отговор
Две години съветска инвазия в Украйна, а светът още няма отговор

И мирът е все по този начин далеч
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР