Новият финансов директор на Nissan се казва Стивън Ма, съобщи

...
Новият финансов директор на Nissan се казва Стивън Ма, съобщи
Коментари Харесай

Американец стана финансов директор на Nissan

Новият финансов шеф на Nissan се споделя Стивън Ма, заяви Reuters. Американецът беше назначен през днешния ден, откакто компанията заяви за съществени рокади във високите етажи на ръководството. По-рано източник на организацията загатна за готвените " промени на поколенията " в автомобилния производител.

Ма се причислява към американските интервенции на Nissan през 1996 година. Той е служил като финансов шеф на взаимното дружество на Nissan с китайския сътрудник Dongfeng Motor.

Съобщението идва единствено седмици, откакто японската компания дефинира за собствен идващ основен изпълнителен шеф ръководителя на бизнеса в Китай Макото Учида.

След трагичната промяна на някогашния началник на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон преди съвсем една година, компанията беше обхваната от кавги, спад на облаги и напрежение с топ акционера Renault.

Със назначението си 49-годишният Ма става един от най-високопоставените не-японци в автомобилния колос. Той заменя Хироши Карубе, чието овакантяване също беше оповестено по-рано.

" Опитваме се да реализираме смяна в генерациите в ръководството на Nissan ", споделя източник за организацията, осведомен с въпросите, само че искащ да остане в анонимност.

Сбогуването с изпълнителния вицепрезидент по външни въпроси Хитоши Кавагучи също е забележителен ход, допълват създателите. Според клюки изпълнителната власт на компанията поддържаше изпълняващия длъжността изпълнителен шеф Ясухиро Ямаучи за най-високия пост, който обаче по-късно отиде в Учида. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР