Новият филм на Стефан Командарев Уроците на Блага е селектиран

...
Новият филм на Стефан Командарев Уроците на Блага е селектиран
Коментари Харесай

Новият филм на Стефан Командарев ще се бори за "Кристален глобус" в Карлови Вари

Новият филм на Стефан Командарев " Уроците на Блага " е селектиран в конкурсната стратегия на кинофестивала в Карлови Вари и ще се бори за огромната премия " Кристален глобус ". Фестивалът ще се организира от 30 юни до 8 юли, а продукцията на Командарев е единственото българско заглавие в програмата. Филмът ще се конкурира с още 10 продукции от страни като Канада, Съединени американски щати, Швеция, Италия и Германия. " Щастливи сме, че и новият ни филм ще има международна премиера в главния конкурс на един от най-престижните А категория фестивали - Карлови Вари! Благодаря на целия страховит екип и прелестните артисти! Самата селекция към този момент е съществено самопризнание за работата ни. Имаме контракт със доста важен международен дистрибутор и селекцията в Карлови Вари ще помогне на разпространяването на кино лентата по света ", споделя режисьорът.

 Ели Скорчева и Ивайло Христов в кадър от кино лентата
© Светослав Стоянов

Ели Скорчева и Ивайло Христов в кадър от кино лентата " Уроците на Блага ".

" Уроците на Блага " споделя за пенсионираната учителка Блага, която става жертва на телефонна машинация и губи всичките си спестявания. Когато осъзнава, че няма късмет да си върне парите, тя получава примамливо, само че съмнително предложение за работа. Някога прецизната и почтена жена постепенно стартира да погазва всичките си правила.

В основната роля влиза Ели Скорчева, като това е първото ѝ кино присъединяване от 30 години насам. Освен нея във кино лентата вземат участие още познати лица като Стефан Денолюбов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Ирини Жамбонас, Розалия Абгарян, Ивайло Христов и Герасим Георгиев - Геро. Филмът ще има премиера в България през есента.

Кинофестивалът в Карлови Вари е един от най-значимите в Центална и Източна Европа. България реализира огромен триумф през 2019 година, когато филмът " Бащата " на Кристина Грозева и Петър Вълчанов завоюва огромната премия " Кристален глобус ".

 Българският филм Българският филм " Бащата " завоюва огромната премия на Карлови Вари
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР