Новият британски премиер Лиз Тръс официално встъпи в длъжност, след

...
Новият британски премиер Лиз Тръс официално встъпи в длъжност, след
Коментари Харесай

Лиз Тръс официално зае поста на британски премиер

Новият английски министър председател Лиз Тръс публично встъпи в служба, откакто бе утвърдена от кралица Елизабет Втора и тя й разпореди да сформира ново държавно управление. Тръс я чака решаването на проблеми, свързани с рецесията с повишаването на живота. За това е необходим мощен кабинет, означиха специалисти на Острова. Най-неотложната й задача е да помогне на семействата и на бизнеса с непрестанно покачващите се енергийни цени. Средните годишни сметки за комунални услуги на семействата се чака да скочат с 80% през октомври до 3549 паунда, преди предстоящото нарастване до 6000 паунда през 2023 година, което ще унищожи персоналните финанси. В четвъртък министър-председателят ще разгласи проект за справяне с този проблем.
Министърът на вътрешните работи Прити Пател подаде оставка, заяви Би Би Си. В писмото си с оставката до към момента настоящия министър председател Борис Джонсън Прити Пател показва, че е " неин изборът да служи на партията си от задните депутатски редици ". Тя отбелязва, че ще бъде извънредно значимо Лиз Тръс да поддържа всички аспекти на нейната политика за справяне с незаконната имиграция.
Отдавна се твърди, че Лиз Тръс има подготвен човек за поста вътрешен министър. Това е основният прокурор Сюела Брейвърман, която също взе участие в конкуренцията за водач на торите и министър председател.
Други съвсем сигурни назначения са Куази Куартенг за министър на финансите, който в този момент е министър на стопанската система, както и Джеймс Клевърли за министър на външните работи. Клевърли в този момент е министър на образованието.
В последната си тирада отпред на държавното управление отиващият си водач Борис Джонсън даде обещание своята " гореща поддръжка ". " Ще поддържам Лиз Тръс и нейното държавно управление на всяка крачка ", увери той. И приключи с " Край, другари ", преди да отлети за Балморал, Шотландия, където публично връчи оставката си на кралица Елизабет Втора.
 
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР