Новият британски министър-председател Лиз Тръс проведе разговор с украинския президент

...
Новият британски министър-председател Лиз Тръс проведе разговор с украинския президент
Коментари Харесай

Лиз Тръс с ключова първа визита

Новият английски министър-председател Лиз Тръс организира диалог с украинския президент Володимир Зеленски, в който одобри покана да посети Украйна и още веднъж съобщи своята поддръжка за страната във войната й с Русия, съобщи Ройтерс.

Зеленски стана първият задграничен водач, с който Тръс беседва по телефона в качеството си на министър председател на Англия. 

„ Министър-председателят беседва с президента на Украйна Володимир Зеленски довечера, с цел да съобщи още веднъж непоколебимата поддръжка на Обединеното кралство за украинската независимост и народна власт “, сподели премиерската канцелария.

„ Министър-председателят сподели, че с неспокойствие чака да работи с президента в идните седмици и месеци и с наслада приема поканата да посети скоро президента Зеленски в Украйна “, беше посочено в изказването.

Англия е един от най-гласовитите интернационалните поддръжници на Украйна. Лондон е изпратил на Киев съвсем 7000 противотанкови оръжия, стотици ракети и бронирани военни машини, а също по този начин образова украински бойци.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР