Новият български филм “Дъвка за балончета ще бъде показан за

...
Новият български филм “Дъвка за балончета ще бъде показан за
Коментари Харесай

Днес във Варна е премиерата на Дъвка за балончета - филмът за децата на 80-те години

Новият български филм “Дъвка за балончета ” ще бъде показан за първи път на огромен екран в границите на 35-ото издание на кинофестивала Златна роза през днешния ден от 16:00 часа във Фестивален и конгресен център – Варна.

Прожекцията ще бъде единствената преди формалната премиера през февруари 2018 година.

Освен любовна история, лентата споделя за децата на 80-те години, които пораснаха с Некерман, сбирките картинки от дъвки и стрелбата с фунийки.



Действието се развива редом сред 1988 година и сегашното и наблюдава ориста на четири хлапета. Калин (35) е надарен рекламист, отегчен от живота. Биляна (35) е авантюристка, която не знае какво желае. Като деца двамата са част от щура тайфа, която всеки ден попада в друго премеждие. Съвсем по детски те си дават обещание да се оженят, само че събитията ги разделят.

Двамата се срещат инцидентно 25 години по-късно. През петте дни, които имат дружно, те си спомнят детството, фантазиите и забравеното заричане.



В основните функции са Теодора Духовникова и Иван Юруков. Достойно в детските облици на основните герои Калин и Биляна им партнират Андрея Захариев и Аглея Гумнерова. Във кино лентата ще забележим още Малин Кръстев, Валентин Ганев, Жорета Николова, Цветан Даскалов, Димитър Живков, Искра Донова и Борис Георгиев.

Сценаристи са Теодора Маркова, Георги Иванов, Тео Чепилов и Невена Кертова, основали сюжетите на известните български сериали – „ Под прикритие ”, „ Стъклен дом ”, „ Революция Z ” и други.

Режисьор е Станислав Тодоров – Роги, който стои зад едни от най-хубавите модерни български комедии като „ Столичани допълнително ” и „ Тя и Той ”. Зад камерата е Владимир Михайлов – оператор на " Пансион за кучета ", " Лора от заран до вечер " и " Четвъртата власт ". Продуцент на „ Дъвка за балончета ” е Dynamic Arts.



“За нас този филм е доста персонален план, тъй като споделя историята на нашето потомство. С комизъм и носталгия той задава въпроса за какво това потомство не съумя да порасне и към момента търси себе си. ”, изясняват сценаристите. “Интересно е да виждаме по какъв начин хората за секунди познават личното си детство в него, машината на времето се задейства и спомените са споделени. ”, допълват те.

Зрителите на предпремиерната прожекция във Варна ще могат да се срещнат с част от екипа на “Дъвка за балончета ” – сценаристите Теодора Маркова, Невена Кертова и Георги Иванов, режисьорът Станислав Тодоров и артистът ИВан Юруков. Билетите към този момент са в продажба на касите на Фестивален и конгресен център – Варна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР