Новите заплахи на САЩ да наложат мита върху определени френски

...
Новите заплахи на САЩ да наложат мита върху определени френски
Коментари Харесай

Париж: ЕС удря САЩ, ако наложат мита за цифровия данък

Новите закани на Съединени американски щати да наложат мита върху избрани френски артикули са неприятно нещо за международната стопанска система и Франция разчита на солидарността на европейските си сътрудници за отговор.

Така разяснява френският финансов министър Бруно льо Мер известието на Белия дом, че може да наложи мита до 100% върху 2,4 милиарда $ импорт на френско шампанско, сирене и други първокласни артикули, съобщи " Ройтерс ".

" Не желаеме да има никакви нови наказания. Между съдружници ние не би трябвало да имаме политика на наказания, неприятно е за стопанската система ", разяснява министърът на брифинг в Министерството на финансите на Франция.

" Ние сме готови да приемем решението на Организацията за икономическо съдействие и развиване за цифровия налог. Ако Съединени американски щати създадат същото, завършек на въпроса ", продължи той.

Според него заканите на Вашингтон да наложи мита върху френски артикули са " неприемливи " и Европейски Съюз е подготвен да отвърне.

" В случай на нови американски наказания Европейски Съюз ще бъде подготвен да отговори ", сподели Льо Мер пред радио Classique.

" Все още не сме блъснали нито една страна ", увери министърът.

В Лондон тази заран президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че Франция се възползва от американските компании и че Европейски Съюз се отнася към Вашингтон доста непочтено в търговията.

Франция предлага да се наложи налог от 3% върху приходите за цифрови услуги на компании, които печелят повече от 25 милиона евро на година във Франция и 750 милиона евро по света.

Проверка на комерсиалното посланичество на Съединени американски щати е открила, че данъкът не дава отговор на правилата на интернационалната данъчна политика. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР