Новите законодателни разпоредби на ЕС за търговската защита влизат в

...
Новите законодателни разпоредби на ЕС за търговската защита влизат в
Коментари Харесай

Новите правила за търговска защита влизат в сила

Новите законодателни разпореждания на Европейски Съюз за комерсиалната отбрана влизат в действие от 20 декември , оповестиха от Еврокомисията.

Те са неразделна част от програмата на ръководителя Юнкер " Европа, която закриля ". Очакванията са да трансформират метода, по който Европейски Съюз противодейства на дъмпинговия и субсидирания импорт от страните със обилни изкривявания на пазара в резултат на държавна интервенция.

Изменените влизат в действие година след представянето на предлагането от Комисията.

С тези разпореждания се вкарва нов способ за изчислението , с което се дефинира дали има дъмпинг при импорт в Европейски Съюз от страни, в които има деформиране на стопанската система заради държавна интервенция.

Предназначението на новите разпореждания е да се подсигурява, че Европа разполага със средства за комерсиална отбрана, с които може да се оправи със настоящето състояние. Те са " изкривявания в резултат на държавна интервенция , които постоянно водят до свръхмощности - в интернационалната комерсиална среда, в същото време спазвайки напълно интернационалните отговорности на Европейски Съюз по нормативната уредба на Световната комерсиална организация (СТО) ", пишат от Европейска комисия.

Председателят Жан-Клод Юнкер съобщи : " Европейски Съюз е и ще продължи да бъде един от най-отворените пазари в света. Ние сме и ще продължим да бъдем измежду най-верните бранители на откритата и обективна търговия, основаваща се на правила. ".

Европа ще може да бъде в крайник с времето и да се оправя по-успешно с непрестанно изменящата се интернационална комерсиална среда, счита Юнкер.

Комисарят на Европейски Съюз по въпросите на търговията Сесилия Малмстрьом съобщи, че влизат в действие новите антидъмпингови и антисубсидийни законодателни разпореждания на Европейски Съюз.

Това е значимо събитие в нашата политика за комерсиална отбрана. По този метод заявяваме волята на Европейски Съюз да употребява мощни и ефикасни средства за комерсиална отбрана .

Европейски Съюз е открит за предприемачеството, само че ние би трябвало също по този начин да пазим индустрията си от нелоялната конкуренция при импорт, изключително от страни, в които има доста деформиране на стопанската система заради държавна интервенция.

Издаването на отчети по страни ще спомогне за използването на процедура на новата методология. С тези отчети ще осигурим и основа, която предприятията от Европейски Съюз да употребяват за сформиране на аргументацията си при подозрения за дъмпингов или субсидиран импорт от страни с деформиране на стопанската система. "

При общоприетият способ за инспекция дали има дъмпинг се сравнят износните цени с цените или разноските на вътрешния пазар в страната експортьор. При държавна интервенция в стопанската система цените или разноските на вътрешния пазар може да са изкривени. В подобен случай Комисията няма да ги вземе поради при изчислението на цената на вътрешния пазар . Вместо това тя ще употребява други референтни стойности, които отразяват индустриалните и продажбените разноски без деформиране.

Новата методология може да се ползва във връзка с всеки член на Световната комерсиална организация . Преди да се приложи новата методология, ще бъде належащо да се потвърди, че в стопанската система на страната експортьор има обилни изкривявания в резултат на държавна интервенция.

За тази цел Комисията ще изследва всички доказателства, показани в хода на следствието, в това число от предприятията от Европейски Съюз. В този подтекст Комисията може също по този начин да сформира отчети, в които да разказва стопанските системи на някои страни или браншове.

Първият отчет е за Китай. Причината е, че главната част от активността на Европейски Съюз за противопоставяне на дъмпинга е обвързвана с вноса от тази страна.

Следващият отчет ще бъде за Русия.

По новата методология от голяма важност може да бъдат обществените и екологичните стандарти. При избора на представителна трета страна за замяната на разноските, с изключение на брутния народен приход на глава от популацията или други относими стопански индикатори Комисията може да взема поради и нивото на обществената протекция и опазването на околната среда в представителната страна източник.

С новата методология също по този начин се укрепва антисубсидийното законодателство на Европейски Съюз, тъй че в бъдеще всички нови дотации, разкрити в хода на обещано следствие, да могат да бъдат разследвани и отразени в дефинитивно наложените мита.

Припомняме, че на 9 ноември 2016 година Европейската комисия показа предложение за нов способ за изчислението, с което се дефинира дали има дъмпинг при импорт от страни със обилни изкривявания на пазара. На 3 октомври 2017 година Европейският парламент и Съветът след тристранни договаряния реализираха единодушие по предлагането на Комисията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР