Новите вещи и пособия са скъпи. Не всеки има възможност

...
Новите вещи и пособия са скъпи. Не всеки има възможност
Коментари Харесай

Никога не купувайте тези неща втора употреба, дори да са на промоция

Новите движимости и принадлежности са скъпи. Не всеки има опция да си ги купи. Някои хора избират да вложат по-малко пари в дадена движимост, тъй като считат, че не си заслужава да се пръскат доста пари за нещо, което по този начин или другояче има преходна валидност и продължителност на употреба.
Донякъде това е по този начин, само че има някои предмети и принадлежности, които не би трябвало да купувате втора ръка, защото има огромен риск да си хвърлите парите, вместо да спестите.
Телевизор
Съвременните тв приемници са проектирани с стеснен период на употреба. Техните светодиоди и транзистори не са безконечни, което съкратява живота им. Ако си купите тв приемник втора употреба, вероятността той скоро да спре да работи или да стартира да дава проблеми, не е по никакъв начин дребна. Така ще дадете пари за ремонт, което действително прави инвестицията ви скъпа.
Обувки
Дерматолозите поучават даже новите обувки да не се носят прекомерно дълго. Чифтовете, които ползвате всеки ден или съвсем всеки ден, би трябвало да се изхвърлят след 3-4 месеца. Останалите биха могли да останат в приложимост по-дълго.
Защо това е по този начин? Просто е. Защото обувките са среда за развиване на стотици хиляди болестотворни бактерии. Ето по какъв начин нашите лични обувки ни разболяват, камо ли обувки, които са носени от различен човек преди този момент.

Прахосмукачка
Прахосмукачките са скъпи, изключително качествените и многофункционални апарати, които с изключение на разчистване оферират и пране. Ако си купите остаряла използвана прахосмукачка рискувате тя да има потребност от ремонт, защото не се знае дали е експлоатирана вярно.
Освен това прахосмукачките са средище на бактерии, плесени, плесен, гъбични микроорганизми, които са рискови за здравето.
Принадлежности за домашни любимци
Няма по какъв начин да сте сигурни дали животното, което е употребило принадлежностите, е изцяло крепко. Не рискувайте здравето на вашия любим като купувате използвани кревати, играчки, одеяла и впрочем.
Стари бижута
Шансовете да ви излъжат в цената, в случай че купувате остарели бижута, са огромни, в случай че не сте експерти по бижутерия.
Килими, черджета
Килимите са същински развъдници на бактерии, акари, микроорганизми, гъбички, плесени. Ако са били владеене на пушачи, които са пушели у дома, рискът килимите и постелките да са наситени с нездравословни субстанции е още по-голям.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР