Новите светофари във Враца създават предпоставки за пътно-транспортни произшествия, алармираха

...
Новите светофари във Враца създават предпоставки за пътно-транспортни произшествия, алармираха
Коментари Харесай

Шофьорите бесни: Ще се изпотрепем заради новите дефектни светофари във Враца /снимка/

Новите светофари във Враца основават предпоставки за пътно-транспортни катастрофи, сигнализираха гневни водачи в редакцията на организация BulNews.
Конкретния мотив за тяхното неодобрение е прясно инсталираната светофарна уредба на кръстовището при Табашкия мост. Устройството постоянно дава недостатъци, като ненадейно стартират да светят всички негови цветове и това обърква преминаващите водачи.
Веднага след подмяната на светофарите на същото кръстовище стана злополука и още тогава двамата водачи твърдяха, че са минали на зелено. За благополучие в оня случай нямаше ранени хора, само че може ли някой да подсигурява, че идващия път случаят ще се размине още веднъж единствено с материални вреди.
Проблемите със светофарните уредби започнаха след тяхната замяна през март с LED системи от ново потомство. Публично бе оповестено, че те са извънредно икономични и с сякаш обезпечен 10-годишен интервал на употреба. Няколко дни по-късно мантрата беше разрушена, защото светофарите на пл. „ Руски “ се откъснаха и дълго време висяха единствено на кабелите си.

Новите LED светофари във Враца почнаха да падат, инфектирани с ковид или с несръчност /снимки/

Припомняме, че оптимизацията на светофарните уредби във Враца стана след оповестена социална поръчка и включва цялостна замяна на 7 от сегашните 10 уреди. Реализираните действия се извършват със средства от бюджета на общината, като инвестицията е в размер на 214 200 лева, а фирмата-изпълнител е столичното „ Александър Електрик “ ЕООД.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР