Новите щамове на атакуват не само хората. Появиха се две

...
Новите щамове на атакуват не само хората. Появиха се две
Коментари Харесай

Откриха британския щам на новия коронавирус в домашните любимци

Новите варианти на нападат освен хората. Появиха се две нови научни проучвания, в които се споделя, че вариантът B.1.1.7, за първи път открит във Англия, който се оказа по-смъртоносен за хората, заразява кучетата и котките . Вирусолозите обърнаха внимание на това, откакто бе растеж на броя на домашните любимци с миокард – от месец декември предходната година до февруари 2021-ва, броят на тези домашни животни е повишен от 1,4% на 12,8%, оповестиха ветеринарите. Това изцяло съответства с пика на болесттите от новия вариант измежду хората.

Щамът B.1.1.7 бе разпознат в края на 2020 година във Англия и още веднъж там бяха открити първите инфектираните от тази разновидност на новия ковид домашни животни. Диагнозата на домашните любимци бе миокардитът – инфектиране на сърдечната тъкан, което постоянно води до сърдечна непълнота. Но тогава нямаше доказателства за каквато и да е връзка на тези болести с вируса SARS-SoV-2.

От месец декември към сегашен ден бяха открити няколко рискови за индивида разновидности на новия ковид. Така да вземем за пример, в ЮАР бе открит вариантът B.1.351, а в Бразилия – P.1. Британският B.1.1.7 провокира огромна паника, тъй като доста по-бързо се популяризира измежду хората и точно той е повода за 95% от всички инфектирани във Англия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР