Новите санкции на Запада спрямо Русия ще бъдат отменени в

...
Новите санкции на Запада спрямо Русия ще бъдат отменени в
Коментари Харесай

Виктория Нюланд: Санкциите ще паднат при прекратяване на войната

Новите наказания на Запада по отношение на Русия ще бъдат анулирани при положение на преустановяване на специфичната интервенция в Украйна, оповестява организация ТАСС, цитирайки заместник-държавния секретар на Съединени американски щати Виктория Нюланд. 

„ Санкциите ще приключат, в случай че Русия завърши тази война и помогне за възобновяване на Украйна, на мира и признае суверинитета и териториалната целокупност на тази страна, както и правото й на битие ", е декларирала в изявление за ТАСС Нюланд. Според нея в момента съветското ръководство отхвърля самото право на битие на Украйна.

По информация на ТАСС Нюланд е избегнала всъщност въпроса има намерение ли Съединени американски щати да се преценява с алените линии, посочени от Русия, включително отвод на НАТО от даване на участие на Украйна и по-нататъшно уголемение на Изток.

„ Бихме били подготвени да разговоряме по множеството въпроси, които Русия поставя на масата на договарянията за сигурността на Европа – за всичко – за преустановяване на конфилкти в хода на военни дейности, за редуциране на броя и мащабите на военни учения. Ние дори декларирахме, че в никакъв случай не сме имали планове да разполагаме оръжия за нахлуване в Украйна. Но ние не сме тръгнали да обясняваме на отсрещната страна по какъв начин и с кой да влиза в съюзи. И няма да позволим Русия да взима решения вместо НАТО “, изясни Нюланд.

Тя твърди, че НАТО е защитителен алианс, който не нападна, в случай че не е нападнат на собствен ред. „ Никога не сме имали желание да преследваме Русия, на Украйна й предстои доста работа за вероятно участие в Северноатлантическия алианс, това няма да е тематика на близкото бъдеще “, е представена да споделя Нюланд. ТАСС акцентира, че това е в прорез с обстоятелството, че присъединението на Киев към НАТО към този момент е отвън дневния ред на алианса, а Нюланд не е дала сигнал за желанието на алианса да обмисли даването на Русия на гаранции за сигурност. На експлицитен въпрос за какво Съединени американски щати не одобряват, че Русия просто е била принудена да работи, Нюланд дава отговор „ През 21 век, когато има дипломатически разновидности за дейности, няма опрощение за навлизане в друга страна “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР