Новите рекорди при недействителния вот и начина на гласуване коментираха

...
Новите рекорди при недействителния вот и начина на гласуване коментираха
Коментари Харесай

Новите рекорди при недействителния вот: Анализ на експерти

Новите върхове при недействителния избор и метода на гласоподаване разясниха журналистът Сибина Григорова и общественият антрополог Харалан Александров в студиото на „ Твоят ден “ по NOVA NEWS.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 740
„ Живеем не в събудена, а в превъзбудена действителност. В момента сме в затихваща фаза на поляризация с шансове за нормализиране и развиване. Развитието изисква базисни консенсуси “, сподели Александров. Той е на мнение, че ваденето на машините от вота е свръхреакция, а връщането им е положително решение.

Част от невалидните бюлетини е следен избор, уточни Григорова. Тя е на мнение, че изборната интензивност е била ниска и поради ваканцията на учениците. Александров е на мнение, че казусът с подправените бюлетини в Малорад не е всеобща процедура.Социалният антрополог счита, че на изборите в София за пръв път има класово разделяне – представител на едрия капитал и елита, от едната страна,  и национален трибун, бранител на губещите от прехода, от другата страна. Друга разграничителна линия е „ нашите против вашите “ и „ световното против локалното “, уточни той. По негови думи, поради отдръпването на центристката партия в София, която е снемала тези спорове, България може да реализира тази обществена, класова среща. Той сложи въпроса дали чиновниците са подготвени да гласоподават за притежателите.

Сибина Григорова е на мнение, че хората към този момент ще се заслушат в думите на Ваня Григорова, защото заплахата да се избере прокси на Елеонора Митрофанова е голяма. По нейни думи, от другата страна стои Васил Терзиев, който има по-студен облик, само че това е първосигналната оценка. Журналистът счита, че изборът на Ваня Григорова ще докара до посокота на развиване, която ние не желаеме.

Александров сподели, че тактиката, която е приложена към Васил Терзиев е да бъде показан като бизнес воин от американски вид. „ Той е червен принц, който се трансформира в наследник принц, това е трансформацията на политическия и наказателен капитал на службите на комунистическата страна в бизнес капитал, който още веднъж се трансформира в политически капитал, с цел да се затвори цикъла “, сподели той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР