Новите реалности, създадени от световната заплаха COVID-19, изправят всички пред

...
Новите реалности, създадени от световната заплаха COVID-19, изправят всички пред
Коментари Харесай

Законови промени в полза на дигитализацията и иновациите

Новите действителности, основани от международната опасност COVID-19, изправят всички пред непознати провокации. Докато коронавирусът се популяризира в света и у нас, ограниченията за запазване на живота на хората принудиха голяма част от нас да влезем в домовете си и да останем там, евентуално за месеци.

Работата и ученето от у дома стават наложителни във от ден на ден страни в Европа и в света, онлайн търговията и всички форми на онлайн другарство се трансформират в главен метод на връзка, а мрежите се тестват при невиждани равнища на трафик.

По рано тази седмица " Бритиш Телеком " съобщи, че няма терзания, че мрежата му ще се оправи с предизвикването. Това изказване наподобява опонира с позицията на други европейски телеком оператори, които имат опасения в тази тенденция. Въпреки отличната си оптична инфраструктура, испанските оператори разгласиха взаимно изказване, призовавайки популацията да не упражнява непотребен напън върху мрежите, като работи интелигентно и възнамерява интензивна работа, изискваща огромно количество данни за часове отвън пиковите.

Във Франция да вземем за пример, платформите Фейсбук, YouTube и Netflix заемат всяка вечер към 80% от потребления потенциал на четирите най-големи оператора, настояват източници на организация Ройтерс. Телекомуникационните компании в България също регистрираха нарастване в потреблението на гласови услуги и закрепения интернет, само че увериха клиентите си, че мрежите им ще се оправят с провокациите.

В България следим сериозна цифровизация на бизнесите и семействата, осезаема смяна на държанието на потребителите, неведнъж нарастване на онлайн търговията, навсякъде прекосяване на образованието към отдалечено онлайн образование. В същото време, процеси и услуги, за които до скоро се твърдеше, че няма по какъв начин да бъдат електронизирани или автоматизирани, се оказва, че сполучливо работят в цифрова среда. Стотици възпитаници в България не престават с уроците в домовете си с помощта на интернет и разнообразни приложения за конферентни диалози и шерване на наличие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР