Новите правни изисквания за чужденците, които притежават капитански разрешителни в

...
Новите правни изисквания за чужденците, които притежават капитански разрешителни в
Коментари Харесай

Гърция затегна здраво контрола, куп българи изгоряха със сериозни глоби

Новите правни условия за чужденците, които имат капитански разрешителни в Гърция, провокираха съществени проблеми за нашите сънародници там.

Множество български жители показват своето безпокойствие в обществените мрежи, споделяйки, че са били глобени със съществени санкции.

Причината е противоречие сред техните свидетелства за ръководство на кораби и лодки и условията, наложени от гръцките органи. Тези условия се ползват освен за български жители, само че и за всички чужденци, които пожелаят да ръководят кораб в гръцки води.

Новите правила, които наподобяват много необикновени, се вкарват в Гърция както за притежателите на яхти, по този начин и за лицата, наемащи плавателни съдове.

Проблемът се корени още от 2013-та година, когато е признат закон, само че мнозина от чужденците научават за него тази година, когато инспекциите се ускоряват и се постановат наказания.

Консулът на България в Солун Антон Марков, удостоверява, че задачата им е получила голям брой сигнали за наложените наказания.

" Информацията, която получаваме, демонстрира, че са извършени инспекции върху капитанските права, при които е открито, че нарушават настоящ закон от 2013-та година Той изисква документите да бъдат преведени на гръцки и заверени от дипломатическия или консулския представител на Република България ", изясни Марков.

 

Глобата почти към 500 лв. в наши пари.

 

" Санкционираните имат опция да апелират решението в границите на една седмица пред способния орган, издаващ санкцията ", добави нашият консул.

 

Той предлага на българските жители посетят консулството, след авансово опазване на час, с цел да приготвят документите си съгласно условията на Гърция.

Инфо: blitz.bg

 

Тагове: Гърция яхти глоби закон консул Солун Антон Марков капитански разрешителни мореплаване плаване
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР